CAZUL CARACAL. Mărturii din sala de judecată de la Tribunalul Olt: „Nu era stăpân pe sine, era emoționat pentru că spunea lucruri teribile”
Gheroghe Dincă și familia Luizei Melencu, precum și ce a Alexandrei Măceșanu au fost audiați în cursul zilei de miercuri, 20 mai, la Tribunalul Olt. Întreaga ședință în care părinții victimelor și acuzatul s-au aflat față în față s-a desfășurat cu ușile închise.
„Nu era stăpân pe sine, era emoționat pentru că spunea lucruri teribile”
„(n.r. Gheorghe Dincă) a început să spună și a declarat care sunt polițiștii care l-au torturat, cum l-au torturat, când l-au torturat, în ce fel, psihic, a fost torturat și fizic multe ore. Polițiștii respectivi nu făceau parte din anchetă”, a declarat avocatul Tonel Pop, potrivit Antena3.
„Nu era stăpân pe sine, era destul de emoționat pentru că spunea lucruri teribile, pentru care și-a dat masca jos, și era foarte emoționat pentru că spunea adevărul. Își aducea aminte de momentele în care era torturat”, a mai declarat avocatul.
Mama Luizei Melencu a anunțat că acuzatul Gheorghe Dincă încă susține că este nevinovat.
„El e conștient că va fi omorât în pușcărie, dar tot spune că e nevinovat. Când am întrebat unde sunt fetele, el nu spune unde sunt”, a declarat Monica Melencu.
În cursul zilei de miercuri, 20 mai, mai mulți oameni din Slatina au protestat în fața Tribunalului Olt și le-au susținut pe famiile Alexandrei și Luizei, cele două adolescente despre care se crede să au fost răpite și ucise de Ghoerghe Dincă.
Oamenii s-au adunat în fața Tribunalului Olt pentru a le susține pe familiile Măceșanu și Melencu.
Multe dintre persoanele prezente au mai participat și în trecut la protestele organizate de famiile celor două adolescente date dispărute în 2019. Atât membrii famiilor Melencu și Măceșanu, cât și susținătorii acestora, susțin strămutarea dosarului de la Tribunalul Olt.
Cum se desfășoară procedural procesul lui Gheorghe Dincă
Avocatul Cristian Ene a explicat în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE modul în care se desfășoară procesul lui Gheorghe Dincă din punct de vedere al procedurilor judecătorești și a pecizat că, în cazul în care este găsit vinovat pe toate capetele de acuzare, riscă închisoarea pe viață.
„În cadrul uui proces penal avem două etape distincte – după finalizarea urmăririi penale, avem camera preliminară și, respectiv, cercetarea judecătorească. Etapa camerei preliminare este compusă din alte două – instanța de fond și instanța de contestație, de control judiciar. Se analizează de către judecător legalitatea urmăririi penale. În situația în care judecătorul constată că nu s-ar fi respectat drepturile inculpatului sau ale părților vătămate ori s-au efectuat acte de procedură neconforme cu procedura penală, poate dispune trimiterea dosarului înapoi în vederea completării pentru o perioadă de cinci zile.
Procurorul, dacă completează în cinci zile solicitările dispuse, judecătorul analizează răspunsul și constată dacă au fost respectate sau nu toate drepturile în cadrul urmării penale. În situația în care validează rechizitoriul, se va trece la etapa a doua, însă orice parte poate constesta la Curtea de Apel”, a explicat avocatul la GÂNDUL LIVE.