Prima pagină » Știri » Cazul deratizării din Timișoara | Medicii din Timișoara, declarații neașteptate despre oamenii internați după deratizare: Analizele nu erau bune / 16 copii și 12 adulți, internați în spital / Medic, despre efectele devastatoare ale substanței folosite: Una ieftină și extrem de toxică, afectează toate organele / DSP confirmă: Firma nu a fost verificată

Cazul deratizării din Timișoara | Medicii din Timișoara, declarații neașteptate despre oamenii internați după deratizare: Analizele nu erau bune / 16 copii și 12 adulți, internați în spital / Medic, despre efectele devastatoare ale substanței folosite: Una ieftină și extrem de toxică, afectează toate organele / DSP confirmă: Firma nu a fost verificată

Reprezentanții Spitalului din Timișoara au declarat, marți, că, după dezinsecție, 38 de persoane cu simptome care indicau o posibilă intoxicație s-au prezentat la spital. Despre cei internați, medicii spun că, deși starea de sănătate părea în regulă, analizele arătau altceva.

 Reprezentanții Spitalului din Timișoara au declarat, marți, că, după dezinsecție, 38 de persoane cu simptome care indicau o posibilă intoxicație s-au prezentat la spital. Despre cei internați, medicii spun că, deși starea de sănătate părea în regulă, analizele arătau altceva.

Potrivit reprezentanților Spitalului Județean Timiș, în ultimele zile foarte multe persoane au apelat Serviciul de Ambulanță și unitățile medicale, începând cu ziua de sâmbătă.

„Ținând cont de aceste fenomene, colegii de la unitatea de primiri urgențe au înștiințat imediat Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Județean de Poliție Timiș că este o problemă care riscă să se generalizeze și punctul de plecare este legat de acel imobil”, au declarat reprezentanții spitalului.

Citește continuarea…

 

DSP Timiș nu a verificat niciodată firma care a deratizat blocul în care au murit 3 oameni

Reprezentanții DSP Timiș au recunoscut, într-o conferință de presă, că nu au verificat niciodată firma care a deratizat blocul în care au murit doi copii și mama unuia dintre ei. 

Întrebată despre controalele care au fost făcute la firma care a deratizat blocul din Timișoara în care au murit doi copii și mama unuia dintre ei, reprezentanta DSP Timiș a răspuns: „Din câte știu de la colegii mei, nu a fost verificată niciodată”.

Citește continuarea…

 

Cazul deratizării de la Timișoara | Medic, despre substanța folosită: Una ieftină și extrem de toxică, afectează toate organele

Substanța folosită la deratizare în Timișoara este extrem de toxică, folosită, de obicei, la prelucrarea cerealelor. La contact, afectează plămânii, inima, ficatul și rinichii, mergând până la edem pulmonar toxic, aritmii și insuficiență cardiacă, a declarat, pentru Mediafax, dr. Tudor Ciuhodaru.

Citește continuarea…

 

Patronul firmei care a făcut deratizarea, reținut

Patronul firmei care a făcut deratizările în cele două blocuri de locuințe evacuate în Timișoara a fost reținut pentru 24 de ore.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că patronul reținut pentru 24 de ore este acuzat de vătămare corporală, ucidere din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

 

Procurori: La Timișoara s-a folosit fosfură de aluminiu, cu efecte letale în caz de inhalare

Procurorii care fac cercetări după ce doi copii și mama unui dintre ei au murit în urma unei deratizări făcute în bloc la Timișoara au informații că în acest caz s-a folosit o substanță ce conține fosfură de aluminiu, cu efecte letale în caz de inhalare.

Potrivit unui comunicat transmis marți, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Timiș și procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au început urmărirea penală față de un suspect, acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și trafic de produse sau substanțe toxice.

„S-a reținut că, în perioada 16.11.2019 – 18.11.2019 mai multe persoane dintr-un imobil situat în Municipiul Timișoara au fost internate în diferite unități medicale din mun. Timișoara prezentând simptomele unei posibile intoxicații cu o substanță necunoscută. Dintre aceste persoane s-a stabilit că 3 au decedat și alte 3 persoane au rămas internate în unități medicale din Timișoara prezentând diferite afecțiuni”, se arată în comunicat.

În urma cercetărilor efectuate, procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăți care a realizat deratizarea în imobilul respectiv în perioada 16.11.2019 – 18.11.2019.

Oamenii legii au informații că pentru deratizare s-a folosit un insecticid denumit „Delicia – GASTOXIN”.

„Are în compoziție fosfură de aluminiu, o substanță foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare, și care necesită pentru utilizare autorizație specială”, se mai arată în comunicat.

 

ISU Timiș anunță că, după deratizarea de la Timișoara, marți dimineață erau internați la spital 16 copii și 12 adulți.

Ministerul Sănătății anunță că, după deratizarea de la Timișoara, marți dimineața erau internați 12 adulți și 16 copii, toți în stare bună, cu o evoluție favorabilă. Rezultatele probelor de apă analizate arată că, din punct de vedere fizico-chimic, apa este potabilă în primul bloc evacuat.

Potrivit informării Ministerului Sănătății, la Spitalul Județean de Urgență „Pius Brânzeu” sunt internați 9 pacienți, care sunt în stare stabilă, fără ca starea să le fie înrăutățită în ultimele ore. Aceștia au simptomatologie digestivă, cu grețuri și vărsături, dar rezultatele analizelor sunt mai bune.

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” sunt internați 16 copii în stare stabilă. Aceștia au fost evaluați în cursul dimineții de marți. Aceștia sunt însoțiți de cinci adulți.

Luni seara, încă un bloc de locuințe din Timișoara a fost evacuat, după ce într-unul dintre apartamente s-ar fi făcut lucrări de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă care a făcut acțiunea și în imobilul în care trei persoane au murit și alte cîteva zeci au ajuns la spital.

Potrivit reprezentanților ISU Timiș, măsura de evacuare completă a blocului de pe strada Vaida Voievod a fost luată preventiv, pentru efectuarea măsurătorilor în vederea identificării nivelului de substanțe periculoase.

Ușa apartamentului în care s-a făcut deratizarea a fost sigilată cu bandă adezivă, iar cei 31 de locatari ai blocului au fost evacuați.

Conform reprezentanților ISU Timiș, în imobil se vor face măsurători ale nivelului de substanțe periculoase, iar în cazul îm care acesta va fi mare locatarii vor fi transportați spre alte spații de cazare.

Reprezentanții ISU Timiș au anunțat luni că au depistat prezența unei substanțe neurotoxice la etajele trei și patru ale blocului în care s-au înregistrat trei decese, după ce la sfârșitul săptămânii trecute s-a făcut o acțiune de dezinsecție și deratizare.

Potrivit acestora, au fost evacuați locatarii tuturor celor 200 de apartamente din imobil.

Un copil de 3 ani, un bebeluș de 9 zile și mama acestuia au murit, după ce în blocul în care locuiau s-a făcut o dezinsecție. Ministerul Sănătății a anunțat luni seara că alți 12 copii și 8 adulți au fost internați în spital, aceștia fiind în stare bună, cu o evoluție favorabilă.

În acest caz, autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

 

 

Citește și