Gorjeanul trimis în judecată, acuzat de omor și profanare de morminte, ar comis infracțiunile în 2010. Cazul este cunoscut ca „Elodia II”, întrucât cadavrul bărbatului pe care l-ar fi ucis nu a fost niciodată găsit de anchetatori.
Dianu Felix, bărbatul de 42 de ani, din orașul Târgu-Cărbunești, este acuzat că, în anul 2010, și-ar fi omorât prietenul, căruia îi spunea „fratelli”, după ce victima, Daniel Nistor, ar fi aflat că acesta avea o relație cu soția lui în perioada în care se afla la muncă, în străinătate și i-ar fi cerut explicații.
Dianu, supranumit al doilea „Cristian Cioacă”, este ultima persoană în prezența căreia a fost văzută victima, în vârstă de 39 de ani. Cei doi ar fi urcat în mașina lui Felix Dianu, iar din acel moment Daniel Nistor nu a mai fost găsit.
„La data de 15 februarie 2010, inculpatul Dianu Felix, exercitând acte de violență asupra victimei N.D., a ucis-o, iar ulterior i-a ascuns cadavrul, care nu a fost găsit niciodată. Inculpatul și victima se aflaseră în relații de prietenie, însă la momentul comiterii faptei erau în conflict pe fondul unei relații între inculpat și fosta soție a victimei. Din probele administrate reiese că inculpatul este ultima persoană în prezența căreia a fost văzută victima, în viață sau în orice alt mod, mai precis în autoturismul lui Dianu Felix. Ulterior comiterii faptelor expuse anterior, inculpatul a efectuat manopere menite a induce în eroare apropiații victimei N.D., sugerând că aceasta ar fi în viață, în scopul întârzierii sesizării organelor de urmărire penală”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
În rechizitoriu mai scrie și că timp de șapte anui a fost căutat trupul lui Daniel Nistor, însă fără succes.
„La data de 22 februarie 2010, Poliția orașului Târgu Cărbunești, județul Gorj, a fost sesizată de către fratele victimei N.D. cu privire la dispariția acesteia în împrejurări suspecte de pe raza orașului Târgu Cărbunești, unde domicilia. Pentru găsirea victimei au fost efectuate activități de căutare pe o perioadă de mai bine de 7 ani, iar dispariția sa a fost intens mediatizată, nefiind identificat însă nici un semn de viață autentic, oricât de neînsemnat”, mai scrie în document.
Anchetatorii mai spun că victima a fost dată în urmărire internațională, fiind căutată de rețeaua Interpol, care cuprinde forțele de Poliție din peste 190 de state. Astfel ar fi descoperit că Felix Dianu ar fi folosit una dintre cartelele SIM din telefoanele victimei pentru a trimite mesaje la rude, prin care spunea că a plecat în străinătate.
„Am plecat în Bulgaria. Spune-i și lu’ mamaie”, acesta este doar unul dintre mesajele pe care Nistor le-ar fi trimis la rude.
Părinții celui dispărut încă mai speră să fie găsit cadavrul.
„Să spună unde ne-a dus băiatul, să luăm puținele oscioare pe care le-om mai găsi acolo și să îl înmormântăm creștinește. Atâta vrem, să știm unde e locul unde zace de atâția ani copilul nostru”, a mama victimei, în timpul cercetărilor.
În 2015, bărbatul a fost declarat decedat prin hotărâre judecătorească.
„Printr-o sentință civilă din 2015, pronunțată de Judecătoria Târgu Cărbunești, s-a hotărât declararea judecătorească a morții victimei, stabilindu-se că data decesului este 15 februarie 2010. Procurorii au propus instanței menținerea sechestrului dispus asupra bunurilor imobile ale inculpatului Dianu Felix, precum și menținerea măsurii preventive a controlului judiciar față de acesta”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiției.
Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Gorj.