Prima pagină » Știri » Ce a pățit bărbatul care a vândut alcool metilic în Călărași, cauzând decesul a șase persoane

Ce a pățit bărbatul care a vândut alcool metilic în Călărași, cauzând decesul a șase persoane

Ce a pățit bărbatul care a vândut alcool metilic în Călărași, cauzând decesul a șase persoane
Bărbatul care a vândut alcool metilic în Călărași, cauzând decesul a șase persoane, reținut

Polițiștii din Călărași, în continuarea cercetărilor efectuate sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, l-au reținut pe suspect, cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și falsificarea și substituirea de alimente sau alte produse.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, numele bărbatului este Dan Tănase.

„În urma probatoriului administrat în cauză și a concluziilor medico-legale formulate, s-a constatat că decesul a șase persoane și vătămarea corporală a altor trei, din comuna Dragalina, ar fi survenit din cauza intoxicației cu alcool metilic, comercializat pe raza localității, la începutul lunii ianuarie a.c., de către persoana bănuită”, se arată în comunicatul Poliției.

Bărbatul urmează să fie prezentat, marți, Judecătoriei Călărași, cu propunere de arestare preventivă.

Totodată, polițiștii vor solicita sesizarea instanței de judecată, în vederea emiterii unui mandat de arestare în lipsă, pentru comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, pe numele altui bărbat, în vârsta de 41 de ani, din municipiul Fetești, județul Ialomița, de la care ar fi fost procurat alcoolul metilic.

Nouă persoane au ajuns în spital, la Călărași, dar și la Floreasca, în Capitală, după ce au consumat alcool metilic în luna ianuarie a acestui an. Șase dintre victime au decedat.

Polițiștii din Călărași au fost sesizați de medici privind moartea suspectă a primelor două victime și au deschis dosar penal în acest caz.

Metanolul, cunoscut și ca alcool metilic sau carbinol, este toxic prin două mecanisme. Pe de o parte, prin ingestie, inhalare și absorbție cutanată, poate fi fatal din cauza efectului depresiv la nivelul sistemului nervos central. Pe de altă parte, cauzează orbire prin distrugerea nervului optic.

Efectele toxice ale metanolului se instalează după mai multe ore. Intoxicația cu metanol se manifestă inițial prin dureri de cap, amețeală, greață, pierderea echilibrului, confuzie, iar la doze mari apar pierderea conștienței și chiar decesul. Doza fatală este cuprinsă între 100 și 125 de mililitri.

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele

Citește și