Bărbatul din judeţul Giurgiu, infectat cu Coronavirus, care a fost prins de jandarmi la un grătar în Sinaia, judeţul Prahova, a fost introdus în carantină instituţionalizată pentru 14 zile, pe propria cheltuială.
„Bărbatul din judeţul Giurgiu confirmat pozitiv şi care trebuia să stea în izolare la domiciliu până la data de 2 august, inclusiv, dar a fost depistat de jandarmi în judeţul Prahova în timp ce făcea un grătar alături de copiii lui şi unii apropiaţi, a fost carantinat instituţionalizat pentru 14 zile pe cheltuiala lui şi aşteptăm şi documentele de la autorităţile din Prahova conform cărora poate fi cercetat penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor”, a declarat, luni, pentru Agerpres, prefectul judeţului Giurgiu, Aneta Matei.
Aceasta a precizat că bărbatul fusese confirmat pozitiv în data de 20 iulie, dar a refuzat internarea şi trebuia să stea izolat la domiciliu până la data de 2 august, alături de unul dintre copiii săi, un băiat în vârstă de 11 ani, care fusese și el confirmat pozitiv.
Și soţia bărbatului fusese depistată pozitiv şi internată, dar a fost externată la data de 30 iulie şi avea patru zile de monitorizare la domiciliu. Despre ea, însă, autorităţile din Giurgiu nu ştiu dacă a participat la picnic.
Bărbatul din judeţul Giurgiu, depistat pozitiv cu COVID-19, care refuzase internarea în spital şi avea măsura izolării la domiciliu, a fost depistat de jandarmi la cota 1.000 Sinaia, în acest weekend, unde se afla la picnic cu alte două familii, au informat, duminică, reprezentanţii Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Prahova.
Tot mai multe țări le cer turiștilor români un test Covid-19, realizat în 72 de ore, pentru a putea să își petreacă vacanța pe teritoriul lor. Doar că un asemenea test costă aproximativ 100 de euro, la un laborator privat de analize, iar la stat trebuie să te prezinți cu simptome serioase, pentru a fi testat gratuit.
Ei bine, de exemplu, mulți vrânceni care vor să-şi petreacă vacanţele în străinătate şi au nevoie de testul Covid-19 merg la spitalele de stat și spun că şi-au pierdut gustul şi mirosul, simptome pe care medicii nu le pot verifica efectiv, scrie Adevărul.
În acest context, activitatea Secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă „Sf. Pantelimon“, din Focşani, se desfăşoară la foc continuu, medicii de aici fiind suprasolicitaţi.
Directorul interimar al Spitalului din Focşani susţine că foarte mulţi cetăţeni care vin la Urgenţe invocă simptome Covid-19, iar analizele – care ies negative – le servesc drept paşaport de liberă trecere în ţările care au impus efectuarea obligatorie a testului.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 823 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.
Până astăzi, 3 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 54.009 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).
27.750 de pacienți au fost declarați vindecați și 4.807 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
FOTO: Captură video – Digi 24