Ce a pățit influencerița din imagine, după ce a gătit și a mâncat un rechin întreg

Publicat: 02 02. 2023, 15:40
Actualizat: 02 02. 2023, 15:43
Sursă Foto - Weibo

O influenceriță din China, Nanchong, a primit o amendă de 125.000 de yuani, echivalentul a aproximativ 15.000 de lire sterline. Iată care este motivul!

O tânără din China, cunoscută în mediul online, s-a ales cu o amendă considerabilă pentru că a mâncat un rechin întreg, dar nu orice rechin, ci unul alb care este protejat prin lege.

Autoritățile chineze au transmis că pescarul, cât și vânzătorul care i-a oferit rechinul contra sumei de bani, respectiv 7,700 de yuani (925 de lire sterline), au fost arestați.

Influencerița are 7,8 milioane de urmăritori pe TikTok, acolo unde a și postat videoclipul în care gătea și mânca din carnea albă a mamiferului pe cale de dispariție.

Tânăra pe nume Tizi le-a arătat internauților cum prepară ea un întreg rechin.

„Nu vă lăsați păcăliți de aspectul înfricoșător”

Videoclipul a fost postat anul trecut, însă autoritățile chineze au decis să o amendeze pe tânără luna trecută, pe 28 ianuarie, atunci când a fost și identificată.

Sursă Foto – Weibo

„Nu vă lăsați păcăliți de aspectul înfricoșător, carnea lui este foarte fragedă”, a spus tânăra în videoclipul postat pe TikTok.

Autoritățile din Nanchong, regiunea Sichuan, au declarat recent faptul că tânăra influenceriță a fost amendată cu 125.000 de yuani, respectiv 15.000 de lire sterline.

Astfel, pentru că a încălcat legea privind protecția animalelor sălbatice, s-ar putea ca data viitoare să se gândească mai bine la preparatele culinare pe care vrea să le posteze pe internet.

De asemenea, rechinii albi sunt considerați o specie pe cale de dispariție, iar autoritățile încurajează oamenii să țină cont de aceste lucruri, însă, de cele mai multe ori, apar și situații de genul acesta, potrivit Dailystar.uk.