Ce a pățit o tânără din Vaslui care, elevă fiind, și-a ucis copilul nou-născut

Publicat: 29 01. 2015, 23:59

Curtea de Apel Iași a condamnat-o definitiv la doi ani de închisoare cu executare pe Roxana Mădălina Diaconu pentru „uciderea nou-născutului, săvârșită de către mamă”, după ce a recunoscut că și-a omorât pruncul la naștere, pe vremea când era elevă în clasa a XI-a la un liceu din Huși, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Magistrații ieșeni au decis „agravarea pedepsei” dată inițial de instanța de fond, respectiv Tribunalul Vaslui, care o condamnase pe tânără la doi ani de închisoare cu suspendare și executarea de muncă în folosul comunității timp de 60 de zile.

În fapt, Curtea de Apel Iași a admis recursul formulat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui la sentința pronunțată de judecătorii vasluieni, la sfârșitul lunii octombrie 2014.

Procesul în care a fost judecată Roxana Mădălina Diaconu a durat mai puțin de șapte luni cu tot cu apel, în condițiile în care aceasta a mers pe acordul de recunoaștere a faptei, procedură prevăzută de noul Cod Penal.

Cercetările în acest caz au început în februarie 2013, pe când Roxana Mădălina Diaconu era elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Dimitrie Cantemir” Huși, după ce a ajuns în stare gravă la spital din cauza hemoragiei provocate o naștere.

Potrivit rechizitoriului procurorilor vasluieni, tânăra, cu domiciliul în comuna Bunești-Averești, a născut în toaleta locuinței din Huși unde stătea în gazdă și, după ce și-a strâns pruncul de gât, l-a pus într-o pungă, iar apoi l-a ascuns după un fotoliu din locuință. Ttrupul bebelușului a fost găsit acolo de către polițiști, la două zile de la naștere, atunci când tânăra a ajuns la spitalul din localitate, cu stare generală de rău.

Cercetată în stare de libertate din februarie 2013, eleva și-a continuat studiile la liceu și, după absolvirea studiilor în vara anului trecut, a susținut și examenul de bacalaureat, pe care l-a absolvit.