Ce a pățit un polițist din Mehedinți după ce a participat la un protest față de adoptarea OUG 13

Publicat: 24 02. 2017, 14:07

Polițistul, Radu Ghenciu, angajat în cadrul Biroului de Ordine Publică de la Poliția Municipiului Drobeta Turnu Severin, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că atunci când a luat parte la protest se afla în timpul liber și nu înțelege de ce trebuie să fie cercetat.

„Am participat, pe data de 1 februarie, la o întrunire care nu avea sub nicio formă caracter politic, ci a fost vorba de o acțiune a cetățenilor față de aprobarea OUG 13. La șapte zile după aceea s-a dispus cercetarea mea. Pare-se că abuzul are loc și împotriva mea. E dreptul meu să particip în timpul liber la mitinguri, nu a fost miting politic”, a spus Radu Ghenciu, agent de poliție în cadrul Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Drobeta Turnu Severin.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Mehedinți afirmă că au primit o sesizare cu privire la participarea polițistului la protest și din acest motiv s-a dispus cercetarea lui.

„Inspectoratul a fost sesizat cu privire la aceste aspecte și s-a dispus efectuarea de verificări, în vederea stabilirii existenței sau inexistenței încălcării vreunei norme interne de către persoana respectivă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinți, Mădălina Viziru.