Ce a pățit un șofer oltean care a intrat cu mașina pe Transalpina

Publicat: 15 12. 2015, 20:18

Potrivit polițiștilor, incidentul a avut loc luni seară, în jurul orei 19.00, Poliția Municipiului Sebeș fiind sesizată prin 112 de către un tânăr de 24 de ani, din municipiul Craiova, cu privire la faptul că a rămas blocat cu autoturismul în zăpadă, pe DN 67C la circa 10 kilometri de Obârșia Lotrului. În sprijinul conducătorului auto au pornit polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Sebeș și jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montani Șugag care au reușit să deblocheze autoturismul în care se afla tânărul împreună cu prietena sa.

Cei doi au fost conduși la sediul Postului de Poliție Șugag unde, conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu 6 puncte amendă, iar complementar s-a luat măsura suspendării permisului de conducere, pentru o perioadă de 60 de zile.

Inspectoratul de Poliție Județean Alba reamintește conducătorilor auto că în conformitate cu prevederile art. 101 al. 3 pct. b din OUG 195/2002 „nerespectarea interdicției temporare de circulație instituite pe un anumit segment de drum public”, reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 6 și 8 puncte amendă (între 630 și 840 lei) iar ca măsură complementară, permisul de conducere este suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.