Ce a vrut să arate șefa Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse prin întrebarea „De ce o femeie nu poate fi motostivuitor?”

Ce a vrut să arate șefa Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse prin întrebarea „De ce o femeie nu poate fi motostivuitor?
Publicat: 11/02/2018, 15:33

După ce președintele Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați a fost ironizat pe Internet în urma unui interviu în care s-a întrebat retoric de ce femeile nu pot fi „motostivuitor” sau bărbații „om de serviciu”, referindu-se la posibilitatea ca firmele cu peste 50 de angajați să aibă un expert în egalitatea de șanse, Grațiela Drăghici a spus, duminică, pe pagina sa de Facebook, povestea „Femeii PE motostivuitor”.

Astfel, Drăghici povestește cum o femeie s-a prezentat la un interviu pentru un post pe motostivuitor. Deși femeia a fost respinsă de două ori, într-un final a fost angajată.

„Povestea ” Femeii PE motostivuitor”. Si de ce am ales acest exemplu în interviu. A fost odată ca niciodată o mare companie de cauciucuri care avea nevoie de personal la unul dintre depozite, și el foarte mare, unde munca nu era deloc ușoară. Angajatul trebuia sa lucreze PE motostivuitor și sa aibă forță fizica necesara pentru a mai ridica sau așeza pe raft cauciucurile. Astfel ca au dat anunț de angajare. Și ce sa vezi…S-a prezentat numai o femeie. Pe care au respins-o, apreciind ca este nevoie de forță fizica și de o anume constituție pentru a face fata cerințelor postului. Și au mai dat încă o data anunțul. Și de aceasta data s-a prezentat numai femeia. Pe care iar au respins-o. După al treilea anunț, nemaiptand sa o scoată la capăt nici cu femeia, nici cu postul, au angajat-o”, scrie șefa Agenției Naționale pentru Egalitate de Șanse, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Grațielei Drăghici, morala este că promovarea femeilor în orice domeniu al vieții sociale poate aduce valoare adăugată și bunăstare socială.

„Din păcate, ieri dând SEARCH pe Google Imagini la > nu am găsit nici o fotografie. De aceea, dacă cineva deține în arhiva o astfel de fotografie rog respectuos să mi-o trimită”, a mai scris șefa ANES.

În întreaga postare, Drăghici folosește de mai multe ori formula „femeie PE motostivuitor”, având în vedere ironiile apărute în mediul virtual după ce s-a întrebat „ De ce o femeie nu poate fi motostivuitor? Pentru că sunt, dar sunt puține. De ce un bărbat nu poate fi om de serviciu?”.

Ulterior, Grațiela Drăghici și-a explicat greșeala într-o postare pe Facebook, în care a invocat întrebările numeroase, presiunea timpului și dorința de a explica legea adoptată recent de Guvern, având în vedere că urma să acorde un alt interviu.

După această greșeală, șefa Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse a mai spus, pentru televiziunea publică: „Avem încă în România meserii masculinizante și meserii feminizante. Ați văzut, vedem pe televizoare femeile de servici din România. De ce este feminizantă? De ce n-avem om de servici? De ce avem muncitori de pe șantiere sau muncitorul cutare, de ce n-avem muncitoarea de pe șantier? Nu este exemplu. Motostivuitorul, ce vreți dumneavoastră, tractorist”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce tactică folosesc rușii ca să cucerească pozițiile fortificate ale armatei ucrainene. „Apar pe neașteptate...
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
Anunț de ultimă oră făcut de meteorologi. Ce se întâmplă cu vremea în următoarele ore
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Rezultate la Evaluarea Naţională 2024. Edu.ro publică notele până în ora 12:00
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări,...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
DOTARE OBLIGATORIE pentru toate mașinile noi vândute în Europa
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Ungurii întorc spatele UE. Alianța la care maghiarii nu vor să renunțe. E cel mai...
Doliu la Hollywood. A murit unul dintre cei mai celebri scenariști
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Multă durere și dezamăgire la priveghiul Ilenei Stana Ionescu! Marea actriță, uitată de toată lumea:...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
Test de cultură generală. Care instrument muzical este mai vechi decât roata?
×