Prima pagină » Știri » Ce amenzi a primit personalul de la Spitalul de Urgență din Brăila, după ce pacienții proaspăt operați au fost plimbați pe holuri, printre vizitatori

Ce amenzi a primit personalul de la Spitalul de Urgență din Brăila, după ce pacienții proaspăt operați au fost plimbați pe holuri, printre vizitatori

Ce amenzi a primit personalul de la Spitalul de Urgență din Brăila, după ce pacienții proaspăt operați au fost plimbați pe holuri, printre vizitatori
Detalii în articol

Sancțiunile au fost stabilite după ce în presă au apărut imagini cu pacienții transferați de la sala de operație la secția de Terapie Intensivă, plimbați pe holuri, printre vizitatori.

În fotografiile care au fost realizate de un vizitator apar mai mulți pacienți transportați cu targa pe holurile și cu lifturile spitalului. Minstrul Sănătății, Florian Bodog, a trimis la fața locului o echipă de control. În urma verificărilor, au fost stabilite sancțiuni și măsuri de remediere a problemelor depistate.

„Inspecția a fost făcută de inspectorii de la DSP Galați numiți de ministrul Sănătății. S-au dat două sancțiuni și au fost stabilite mai multe măsuri. În primul rând, este vorba despre un termen de șase luni pentru realizarea unui lift exterior care va face legătura între blocul operator și ATI. De asemenea, inspectorii au stabilit un termen pentru obținerea avizelor în vederea modificării de structură a clădirii. Tot inspectorii au stabilit că între blocul operator și ATI trebuie să fie respectate reguli de circulație, astfel încât pacienții să nu se mai intersecteze cu vizitatorii”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila a fost amendat cu 1.000 de lei de către inspectorii DSP, iar asistenta care coordonează Serviciul de supraveghere și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale cu 500 de lei.

Managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila, Delia Râșnoveanu, a anunțat că nu va contesta măsurile luate de inspectori, dar vrea să obțină o prelungire a termenului pentru realizarea liftului exterior.

„Nu contest măsurile luate de inspectori. Eu solicit un singur lucru. Să se modifice termenul privitor la realizarea liftului. În șase luni nu avem cum să-l construim, avem nevoie de cel puțin un an. Celelalte măsuri au fost imediat implementate, se circulă cu restricții cu liftul existent”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, managerul Spitalului Județean de Urgență Brăila, Delia Râșnoveanu.

Managerul spitalului brăilean a spus că proiectul în baza căruia s-a construit noul bloc operator nu a prevăzut o legătură directă cu vechea clădire. De aceea, reprezentanții spitalului le-au cerut autorităților județene să construiască un lift. „Atunci când s-a construit noua clădire nu s-a făcut o legătură directă între secții, nu știu de ce. Noi vrem să facem o legătură directă, am cerut să se construiască un lift doar pentru pacienți, dar totul este la stadiu de proiect”, a precizat Delia Râșnoveanu.

Un vizitator a pozat, la începutul lunii noiembrie, mai mulți pacienți proaspăt operați care erau transportați cu targa pe holurile și cu lifturile spitalului.

Directorul unității medicale, Delia Râșnoveanu, declara atunci, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a aflat din presă despre traseul bolnavilor.

Sala de operație de la Spitalul Județean de Urgență Brăila a fost inaugurată în urmă cu trei luni, fiind vorba despre o clădire nouă dotată cu tehnică modernă. În urma modificărilor, blocul operator a fost mutat la etajul al treilea al Spitalului Județean. Secția de Terapie, în care sunt mutați pacienții după operație, a rămas la parter, astfel încât bolnavii sunt nevoiți să traverseze spații în care se află și vizitatori. Zilnic, la spitalul brăilean sunt operați între șase și opt bolnavi.

Citește și