Prima pagină » Știri » Ce au pățit doi turiști din România în Halkidiki. Cum au fost umiliți de angajații greci, pentru că s-au dus pe plajă cu o geantă frigorifică cu produse din afara unității

Ce au pățit doi turiști din România în Halkidiki. Cum au fost umiliți de angajații greci, pentru că s-au dus pe plajă cu o geantă frigorifică cu produse din afara unității

Ce au pățit doi turiști din România în Halkidiki. Cum au fost umiliți de angajații greci, pentru că s-au dus pe plajă cu o geantă frigorifică cu produse din afara unității

Doi turiști români au avut parte de o experiență nu tocmai fericită pe o plajă din Grecia. Un bărbat a postat pe un  grup de Facebook umilința prin care a trecut alături de soția sa, doi prieteni de familie, și fetița lor de numai 2 ani. Turistul a descris experiența avută pe plaja Tigania din Halkidiki ca ”cea mai proastă experiența a mea din Grecia”.

”Simt nevoia să vă împărtășesc prima, singura și cea mai proastă experiența a mea din Grecia (după mulți mulți ani fără nici o experiență de genul în această ţară)! Am fost la “faimoasa plajă” Ţigănia Beach de lângă Sarti, 2 familii și un copil de 2 ani!”, a împărtășit Danis Bogdan pe grupul Forum Grecia de pe Facebook, un forum dedicat turiștilor români care călătoresc în Grecia.

Mai exact, bărbatul nu s-a plâns de plaja în sine, ci de administratorul ei care a vrut să le confiște o geantă frigorifică în care aveau mâncare pentru fetița lor de numai 2 ani, pe motiv că este interzis ca turiștii să vină la plajă cu băutură sau mâncare din altă parte.

”Plaja este foarte frumoasă, în schimb administratorul este o persoană extrem de impertinenţa și agresivă!

Pe plaja respectivă, dacă stai pe șezlong este interzis să vii cu băutura/mâncare din altă parte (ceea ce e absolut normal). Am avut la noi o geantă frigorifică cu iaurt/lapte/borcănașe cu mâncare pentru cea mică! Văzând geanta administratorul a venit să ne-o confiște (lăsând-o până la urma doar după ce i-a făcut inspecția)”, a mai scris bărbatul pe Facebook..

Românul a întrebat dacă mai poate aduce 2 șezlonguri pentru prietenii lor care urmau să vină mai târziu pe plajă, dar răspunsul administratorului a fost negativ.

”După aproximativ 3 ore în care am comandat doar băutura de peste 60 de euro, am întrebat dacă mai poate aduce 2 șezlonguri pt 2 prieteni care urmau să ajungă (răspunsul fiind negativ).”, mai scrie acesta.

Mai mult, au fost ridicați de pe șezlonguri și amenințați pentru că s-au dus la prietenii lor care se aflau pe o plajă alăturată, unde oamenii puteau consuma băuturile lor și veni cu umbrele de acasă.

”Aceștia au ajuns ulterior și s-au pus pe plaja de lângă, unde stăteau oamenii cu umbrelele lor de acasă și cu băuturile lor. Văzând că am mers să discutăm cu ei și că suntem prieteni, iar ei nu consumau de la barul lor, ne-au ridicat de pe șezlonguri (într-un mod foarte agresiv și cu amenințări) deși aveam băuturile neterminate, iar fetița mea dormea în acel moment sub umbrelă!”, a mai precizat bărbatul.

În concluzie, acesta recomandă turiștilor români să evite plaja respectivă, comparând-o cu litoralul românesc.

”Recomand pt un concediu liniștit, a evita acestă plajă! S-ar putea să vă simțiți ca la noi pe litoral, ceea ce sunt sigur că nu vă doriți!”, și-a încheiat acesta postarea.

Tigania Beach, cunoscută și sub denumirea de plaja Hawaii!

Situată în Sarti, staţiune din partea de est a peninsulei Sithonia, Tigania Beach este o plajă cu adevărat spectaculoasă, care impresionează prin frumuseţea şi pitorescul peisajelor, claritatea şi culorile apei, conform descrierii de pe blogul travelturist.com.

Plaja Ţigănia este amenajată cu şezlonguri şi umbrele confecţionate din frunze imense de palmieri. Totodată, barul de pe plajă construit din bârne, în stil rustic, întreţine o plăcută atmosferă de vacanţa cu o muzică specială ce te duce cu gândul la plajele din Hawaii. La bar se pot servi tot felul de băuturi reci, răcoritoare dar şi mici gustări.

Accesul către acesta se face din drumul Sarti-Kalamitsi, un drum dificil, care seamănă cu un adevărat labirint de drumuri care se intersectează, iar fiecare duce spre o altă plajă sau către, Oraşul fantomă”, denumit astfel după o mulţime de drumuri asfaltate, alei betonate şi scări care nu duc, de fapt, nicăieri.

Plaja este formată din două zone cu nisip fin, o fâşie de nisip mai lungă în stânga şi o mică plajă în dreapta. Cele două părţi sunt separate de formaţiuni stâncoase, care înaintează mult în mare.

Aceste stânci, ”presărate” în mare asemeni unei alei, dau un farmec aparte locului.

Apa mării este un amestec de nuanţe de albastru, de la bleu la turcoaz , iar apoi, datorită adâncimii mari a apei, marea va căpăta o culoare de un albastru intens.

Marinela Sârbu este absolventă a Facultății de Jurnalism în cadrul Universității Hyperion din București. În presa scrisă, a activat timp de doi ani ca redactor pe secția Externe în cadrul agenției ... vezi toate articolele

Citește și