Potrivit declarației de avere din 25 martie 2015, pe care a depus-o în calitate de președinte al Consiliului de Administrație al RADET București, Costin Berevoianu are patru terenuri agricole în suprafață totală de peste 235.000 de metri pătrați în județele Constanța și Tulcea.
De asemenea, el are opt terenuri intravilane în suprafață totală de peste 16.000 de metri pătrați, în București, Costinești, Limanu (Constanța), Chilia Veche (Tulcea) și la Săpata (Argeș), precum și un alt teren extravilan de 10.000 de metri pătrați la Râșnov, pe care îl deține împreună cu Valentin Feodorov. De altfel, și o parte din celelalte terenuri sunt achiziționate și deținute împreună cu Valentin Feodorov.
Costin Berevoianu are și șapte apartamente – șase în București și unul la Predeal. Astfel, în București are o locuință de 226 de metri pătrați (P+3), achiziționată în 2005 și două locuințe de câte 123 de metri pătrați, din 2005 și 2006. Tot din 2006 are și un apartament de 215 metri pătrați, iar cel de-al șaselea apartament are suprafața de 59 de metri pătrați. Apartamentul din Predeal are 85 de metri pătrați și a fost cumpărat în 2004. De asemenea, Berevoianu are și o cotă de 85% dintr-un apartament de 44 de metri pătrați dobândit prin succesiune, în 2011, în București.
Fostul consilier al lui Sorin Oprescu a mai scris în declarația de avere că are jumătate dintr-o casă la Chilia Veche, în suprafață de 62 de metri pătrați, care a fost achiziționată în 2008 împreună cu Valentin Feodorov. Aceștia au împreună, tot la Chilia Veche, și o casă de vacanță în suprafață de 102 metri pătrați pe care au cumpărat-o tot în 2008, iar în 2010 în aceeași localitate au luat împreună un spațiu comercial de 750 de metri pătrați.
De asemenea, în localitatea Săpata (Argeș), Berevoianu are o casă de vacanță de 95 de metri pătrați, pe care a dobândit-o în 2005 prin succesiune și din care deține jumătate.
Berevoianu a mai notat în declarația de avere că are un autoturism Dacia Logan fabricat în 2011 și un ponton plutitor deținut împreună cu Feodorov.
El are în conturi bancare peste 55.000 de euro, aproape 137.000 de dolari și aproximativ 43.000 de lei. Trei dintre conturi au fost deschise în 2013, unul în 2014 și un altul în anul 2000.
Costin Berevoianu a mai declarat acțiuni și părți sociale la societățile: Fondul Proprietatea, în valoare de peste 62.000 de lei; Romgaz – peste 120.000 de lei, SNP OMV Petrom – aproape 18.000 de lei, Transgaz – 136.000 de lei și Banca Transilvania – aproape 17.000 de lei. El a mai menționat obligațiuni în Ungaria de peste 25.000 de dolari și obligațiuni în Belarus de aproape 21.000 de dolari.
Fostul șef al regiei de apă-canal a Capitalei a acordat cinci împrumuturi, dintre care patru firmei la care este acționar majoritat, RCB Universal SRL, valoarea împrumuturilor fiind de 185.000 de lei și 13.000 de euro. Cel de-al cincilea împrumut, în valoare de 25.000 de lei, i-a fost dat lui Radu Costin Berevoianu.
În 2014, Berevoianu a obținut venituri de 21.000 de lei ca președinte al Consiliului de Administrație al RADET și consilier al primarului general al Capitalei. El a mai încasat 52.000 de lei din închirierea a două apartamente și 10.600 de lei din arenda unui teren agricol. Soția lui Berevoianu a avut venituri de 52.000 de lei din închirierea unor apartamente și alți 60.000 de lei obținuți ca medic stomatolog.
În declarația de interese, fostul consilier al lui Oprescu a notat 90% din părțile sociale ale RCB Universal SRL, unde este și administrator. De asemenea, este acționar la societățile Serve SA și Nufărul SA.
Valentin Feodorov, cel împreună cu care Costin Berevoianu deține mai multe proprietăți, este acționar la grupul de firme Iridex, alături de Corneliu Pascu, fost senator PC. Feodorov a fost și director general al Iridex, precum și vicepreședinte al Asociației Române a Antreprenorilor de Construcții. Iridex și alte șase firme au câstigat ilegal, în 2011, contracte pentru închiderea și ecologizarea unor mine, anunța în 2012, în urma unui control, Ministerul Economiei, care a anulat licitațiile respective. Instituția preciza atunci că licitațiile au fost organizate fără respectarea prevederilor legale, astfel încât doar anumite companii să fie declarate câștigătoare. Iridex Group are activități de construcții (civile, industriale, școli, săli de sport, magazine), managementul deșeurilor (constructia mai multor rampe ecologice) și irigații.
Costin Berevoianu, fostul șef al Regiei de apă-canal a Capitalei, și Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, au fost aduși, joi, la DNA Ploiești, pentru a fi audiați în dosarul de trafic de influență și cumpărare de influență, în care este vizată compania Apa Nova.
Costin Berevoianu a fost adus la DNA Ploiești în jurul orei 13.10, la intrare el declarând că nu știe motivul pentru care se află acolo, dar că îl va afla în urma discuțiilor cu procurorii.
După câteva zeci de minute, la sediul DNA a fost adus și Vlad Moisescu.
Procurorii DNA Ploiești au ridicat, joi, documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 și Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupție ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societății, printre cei vizați în acest caz fiind și fostul șef al Regiei de Apă-Canal a Capitalei Costin Berevoianu, declarau surse judiciare.
Anchetatorii fac cercetări în acest caz cu privire la infracțiuni de trafic de influență și cumpărare de influență, dosarul vizând fapte comise în perioada 2008-2015 de către persoane din administrația publică locală, respectiv de la Primăria Capitalei și de la Primăria sectorului 1, dar și de către reprezentanți ai Apa Nova, în urma cărora a fost crescut, în mod nejustificat, prețul serviciului de furnizare a serviciilor de apă și canalizare în București.
De asemenea, procurorii DNA Ploiești fac, joi, percheziții și la cinci locuințe și sedii de firme care au legătură cu faptele vizate.
Directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, declara că procurorii DNA au cerut „anumite contracte pentru perioada 2008-2015” și a adăugat, referitor la contractul de concesiune pentru servicii de furnizare apă și canalizare în București, că acesta a fost „făcut în toată transparența”.
„În ceea ce ne privește nu am fost anunțați în legătură cu nicio audiere a vreunei persoane din cadrul Apa Nova București. Nu se fac verificări în birouri, domnii au fost invitați într-una din sălile de întâlniri din sediu și așteaptă să li se pună la dispoziție documentele”, a afirmat Epsică Chiru.
Întrebat dacă fostul șef al Regiei de Apă-Canal a Capitalei Costin Berevoianu are legătură cu contractul de concesiune apă-canal, el a răspuns: „A fost un contract de concesiune care a fost făcut în toată transparența, sub consultanța International Finance Corporation, care face parte din grupul Băncii Mondiale”.
Epsică Chiru a precizat Berevoianu a fost directorul general al predecesorului Apa Nova, respectiv Regia Generală de Apă București, și care la vremea respectivă a fost alături de persoane din conducerea municipiului București în Comitetul de pilotaj.
De asemenea, întrebat dacă în ultimii opt ani Berevoianu a mai avut legătură cu Apa Nova, el a spus: „Din câte știu eu, numai dacă presupunem o legătură ipotetică, în sensul că dânsul a fost consilierul primarului general pentru probleme de utilități publice, Apa Nova fiind una dintre utilitățile publice din București”.
Costin Berevoianu a fost șef al Regiei de apă-canal a Capitalei, înainte de concesionarea acestui serviciu către compania franceză Veolia, iar ulterior a fost consilier al primarului general Sorin Oprescu și reprezentant în Consiliul de Administrație al RADET.
După concesionarea serviciilor de apă și canal, Berevoianu a ocupat funcții de conducere în cadrul Apa Nova.
Vlad Moisescu este cercetat în dosarul primarului suspendat al Sectorului 1, Andrei Chiliman, aflat sub control judiciar, privind atribuirea preferențială de lucrări unor firme de la care aceștia ar fi primit „comisioane” de 10% din valoarea contractelor încheiate. În acest caz mai sunt cercetați consiliera personală a lui Chiliman, Ioana Costescu, și consilierul local al Sectorului 1 Ion Brad.
Compania Apa Nova face parte din grupul Veolia și furnizează servicii de alimentare cu apă și canalizare în București și în alte orașe mari din țară, între care municipiul Ploiești.
Apa Nova a încheiat, în anul 2000, un contract de concesiune pentru servicii de furnizare apă și canalizare în municipiul București, contract valabil pe o perioadă de 25 de ani.
Potrivit site-ului companiei, acționarii societății Apa Nova București sunt Municipiul București, care deține 16,31% din capitalul societății, Veolia Eau-Compagnie Générale Des Eaux, cu 73,69%, și salariații societății, prin Asociația ESOP, cu 10%.