Când vine vorba de un grătar pe cinste și o masă cu toate preparatele necesare, micii de la Selgros sunt nelipsiți din farfuriile românilor.
Micii de la Selgros sunt renumiți pentru savoarea lor, iar românii îi cumpără de câte ori au ocazia.
Astfel, o tavă de 900 de grame din carne de vită și porc conține apă, sare neiodată, condimente, muștar, și desigur, câteva ingrediente ca, zahărul, carbonat de sodiu, arome și dextroză.
Micii au devenit, de-a lungul timpului, un preparat faimos în România, astfel că orice turist străin își dorește să îl încerce atunci când vine (cel puțin pentru prima dată) la noi în țară.
Ba mai mult decât atât, dacă turiștii ajung să deguste preparatul românesc dintr-un loc cu renume, unde micii sunt absolut delicioși, vor reveni de fiecare dată pentru a-și comanda încă o porție.
Unul dintre locurile deja emblematice în ceea ce privește micii este restaurantul La Cocoșatu’ din București, unde oamenii se duc să mănânce ”cei mai buni mici”, după cum afirmă sutele de recenzii.
Este condus de Sandu Cocoșatu’, o adevărată legendă, cunoscut drept un maestru al micilor.
Are 73 de ani și fiecare zi îl prinde în continuare lângă grătar.