Prima pagină » Știri » Ce conține, de fapt, înghețata din comerț: „Prețul ne poate da multe informații”

Ce conține, de fapt, înghețata din comerț: „Prețul ne poate da multe informații”

Ce conține, de fapt, înghețata din comerț: „Prețul ne poate da multe informații
Procentul înghețatelor cu ingrediente naturale de pe piață este foarte mic, sub 10%, din tot ce se vinde, ingredientele folosite în majoritatea produselor putând duce la probleme de sănătate, mai ales în cazul copiilor.

„Cu cât sunt folosite mai multe ingrediente artificiale, cu atât scade costul de producție. Găsim înghețată și sub 2 lei. Prețul ne poate da niște informații de cât de curată este înghețata. Un preț mic ar trebui să ne pună semne de întrebare. Din păcate, consumatorul român face alegeri în funcție de preț. De ce? Din cauza unei puteri scăzute de cumpărare și pentru că nu are o educație a alegerii în cunoștință de cauză. El se bucură când la raft găsește produse cu prețuri mici, dar ar trebui să se întrebe cum a ajuns produsul la acel preț”, a declatat Costel Stanciu, președinte al Asociației pentru Protecția Consumatorilor din România.

Asociația a analizat 64 de sortimente de înghețată, dintre care 39 conțin coloranți artificiali, iar 25 suc de fructe.

„Unul din patru copii suferă de o boală alergică, cea mai frecventă este rinita alergică, manifestată prin strănut, lăcrimarea ochilor, simptome care se vor regăsi și la adultul de mai târziu și îi vor afecta randamentul la locul de muncă”.Studiile realizate de Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România se fac împreună cu o echipă de specialiști, nutriționiști și profesori, iar rezultatele sunt menite să educe părinții în alegerea mai atentă a alimentației copiilor.

„Ne-a îngrijorat la unele sortimente cantitatea ridicată de acizi grași saturati. Asociația Americană a Inimii nu recomandă mai mult de 16 grame de acizi grași saturați, pentru că aceștia dau boli cardiovasculare, în special infarctul miocardic și accidentele vasculare care sunt printre cauzele de deces în România și Uniunea Europeană”.

Citește și