Ce este cultul penticostal, religia Lidiei Buble de la „Sunt celebru, scoate-mă de aici” de la Pro TV
Una dintre cele mai cunoscute artiste din România, Lidia Buble, are o religie diferită despre care nu mulți admiratori știu. Totuși, cântăreața se mândrește cu credința pe care o are și nu se ferește niciodată să vorbească despre asta.
Lidia Buble și-a dobândit succesul în câțiva ani în care a muncit mult, având concerte, evenimente și participări la diferite emisiuni care au făcut-o cunoscută.
Viața Lidiei a fost una normală, artista a plecat dintr-o familie modestă, cu mulți copii, apoi, de la o vârstă fragedă a început să muncească pentru a se întreține.
Lidia a fost înconjurată de mulți frați și de familia care i-a încredințat religia pe care astăzi o are, mai precis, tatăl artistei a ghidat-o către cultul penticostal, el fiind pastor penticostal la „Biserica Manuel” din Deva.
Astăzi, artista este mândră de realizările sale și de eforturile depuse la timp.
Printre joburile sale și încercările de a-și găsi ce căuta, Buble a ajuns să lucreze ca bonă la un moment dat, desigur, asta arătând cât de ambițioasă este artista, de fapt!
„Nu putem vorbi, neapărat, despre lipsuri financiare. Noi eram 11 copii, iar părinții întrețineau întreaga familie dintr-un singur salariu și o mică afacere. Nu cred că am dus-o mai rău decât alții, dar, cu siguranță, nici mai bine. Asta ne-a învățat să apreciem valoarea banului, să știm că nu ni se cuvine totul și că trebuie să muncim pentru lucrurile pe care ni le dorim.”, a declarat ea în urmă cu ceva timp.
Vedeta a devzăluit detalii referitoare la copilăria fără nicio rușine. Artista a plecat singură la București și a avut mai multe job-uri, totul pentru a-și putea permite traiul în Capitală și pentru a-și urma visul: o carieră de artist.
Ce este cultul penticostal
Biserica Penticostală, numită și „Biserica lui Dumnezeu Apostolică” este o biserică neoprotestantă, care a apărut la începutul secolului, odată cu mişcările de „redeşteptare” ale credinţei.
Conform credinţei penticostale, la baza vieţii spirituale a fiecărui credincios trebuie să stea convertirea personală, după care se administrează botezul prin cufundare în apă.
„Într-o țară ortodoxă, pentru neoprotestanți este destul de greu. Știți foarte bine, bullying-ul era și pe vremea mea, dar nu foloseam acest termen. Probabil, totul a trecut mai ușor datorită personalității mele și nu am suferit precum alți prieteni de aceeași religie cu a noastră”, a declarat Buble, potrivit Antena1.ro.
Predicatorul american Charles F. Parham a început să susțină, bazându-se pe mai multe versete din Noul Testament, că asupra celor credincioși încă mai coboară Duhul Sfânt.
Aceștia dobândesc astfel darul vorbirii în mai multe limbi, numit glosolalie, făcând trimitere la evenimentul petrecut de Rusalii (a cincizecea zi de la Învierea lui Isus Hristos, de aici și denumirea de „penticostali”, luată de adepții noii mișcări).
Cina Domnului se oficiază cu azimă şi must. Penticostalii practică „spălarea picioarelor”, conducătorii sunt pastorii şi diaconii, respectă duminica şi alte sărbători, mântuirea se realizează prin Harul lui Dumnezeu, faptele bune (milostenia) au valoare mântuitoare, cred în împărăţia de 1000 de ani pe care Hristos o va întemeia împreună cu credincioşi adevăraţi.
Practică „vorbirea în limbi” si „tălmăcirea limbilor”, date prin Duhul Sfânt şi cred în împărăţia de 1000 de ani pe care Hristos o va întemeia împreună cu credincioşi adevăraţi