Simon Parker, un profesor britanic stabilit de mai bine de 15 ani în România, unde a deschis o firmă de consultanță pentru a-i ajuta pe tinerii români să plece la studii la universități britanice, spune că din discuțiile preliminare pe care le-a avut cu Student Loan Company, momentan nu se schimbă nimic în ceea ce privește împrumutul de la guvernul britanic pentru plata taxelor de studii la universitățile britanice pentru tineri.
„Am încercat să aflu informații privind soarta studenților români din Marea Britanie. Problema este dacă studenții români vor mai avea posibilitatea să obțină împrumutul pentru studii de la guvernul britanic. Din cauza Brexitului umblă zvonul că nu. M-au contactat mai mulți părinți îngrijorați, care m-au întrebat dacă studenții români vor mai primi finanțare din partea guvernului britanic pentru studii sau nu. Am înțeles de la un reprezentant al Companiei de Împrumuturi pentru Studenți (Student Loan Company) că nu se știe momentan, dar în principiu nu vor fi probleme, ei cred că este foarte probabil ca tinerii care aplică pentru un împrumut de la guvernul britanic să-l primească”, a explicat Parker pentru MEDIAFAX.
Românii, ca cetățeni ai Uniunii Europene, beneficiază de un împrumut de la statul britanic, care achită integral taxele de studii, împrumut pe care este aproape imposibil să nu-l obții în momentul de față. Având în vedere votul cetățenilor britanici de a părăsi UE, mai mulți tineri și părinți și-au exprimat îngrijorarea privind posibilitatea de a mai studia la universitățile britanice, care au taxe de 9.000 de lire sterline pe an, bani pe care cei mai mulți dintre studenților nu și-ar permite să-i achite, motiv pentru care ei aplică pentru un împrumut la guvernul britanic.