Ce le transmite Dan Teodorescu românilor care nu vor să meargă la vot „de silă”: Mai bine tace el, decât să vorbească ea

Publicat: 20 11. 2019, 15:42

Dan Teodorescu le-a transmis un mesaj românilor care spun că nu merg la vot din cauza „silei”: 

„În atenția celor cu „nu mai votez, mi-e silă”. Vă înțeleg perfect sila. Și mie o să-mi fie silă să pun ștampila. Dar o s-o pun, pentru că mai bine tace el 5 ani, decât să vorbească ea 5 ani.

Mai mulți artiști i-au încurajat pe români să participe la vot.

Actorul Marius Manole a mărturist că îi este teamă de alegerile de duminică, pentru că a auzit foarte mulți oameni spunând că nu vor participa la vot:

„Puteți să râdeți de mine, dar mie mi-e foarte frică de ziua de duminică. Ori eu m-am tampit, ceea ce e foarte posibil, ori am în listă, în viață, în teatru oameni care nu mai au simțul realității. Cum sa spui ca eu nu ies la vot pentru că niciun candidat nu ma reprezintă.. ? Cum? Cum să ai curajul sa nu iesi la vot? Cum să ai curajul sa-ti asumi urmatorii 5 ani ca tara ta sa fie condusa de Doamna Dancila? Pe bune? Adica linistea ta si faptul ca nu ti ai „incalcat principiile” te scutesc de vina de a tiarunca tara in aer pentru urmazorii 5 ani? Mai sa fie! Bun! Atunci hai sa o luam altfel. Daca ati avea ocazia sa faceti cuiva un pustiu de bine, cineva care cu lacrimi in ochi, va roaga sa l ajutati, ati face o incalcandu va principiile. E! Acum imaginati va ca puteti face acest bine nu unuia, ci unor mii de oameni, care va roaga cu lacrimi in ochi sa iesiti la vot, la votul ala care pana la urma e o datorie morala.. fie ca uneori te reprezinta candidatii , alteori nu. Avem de ales intre doua rele? bun! asta e! haideti oameni buni sa l alegem pe cel mai putin nociv!

Și cântărețul Tudor Chirilă le-a spus românilor că boicotul nu este o soluție: 

„Trebuie să ieșim la vot și asta e o chestie foarte clară! Ce votăm? E simplu. Pe noi ce ne interesează pe termen lung? Ne interesează un Parlament care să nu mai fie dominat de PSD. PSD a demonstrat cu vârf și îndesat că nu dorește binele acestei țări. Vinde iluzia că dorește binele acestei țări unor votanți captivi, needucați și pe care noi riscăm de foarte multe ori să-i considerăm adversari, când ei de fapt sunt victime. Asta pentru că ei sunt oameni lipsiți de orizont, sunt oameni în regiuni foarte sărace ale României, care nu mai au așteptări de la viață. Pentru că viața este o nefericire dată de Dumnezeu pe care ei trebuie s-o trăiască așa cum pot. Și atunci acești oameni ținuți în întuneric sunt victimele unui partid care îi va scoate întotdeauna la vot pentru interese mici, interese simple și pentru câștiguri imediate. (…) Astfel, celălalt electorat care pretinde că are mai mult orizont și mai multă deschidere față de ce ar trebui să însemne modernizarea României, ar trebui să nu fie blazat, zic eu. Ar trebui măcar să-și dorească să meargă la vot și să pună ștampila aia. Eu o să votez cu Iohannis, era evidentă chestia asta. Că doar n-am stat doi ani de zile în stradă, la proteste, ca să votez acum cu Dăncilă. Nu m-am tâmpit. Nu pot să mă supăr atât de tare pe Iohannis, deși merită, așa încât să-l pedepsesc eu și să nu-i dau votul. Că așa citesc pe internet. Au unii impresia că votul lor e din aur sau din cristale Swarowski și n-o să-l dea lui Iohannis. Asta mi se pare contraproductiv. De fapt, nu-ți dai ție o șansă să poți pretinde o schimbare. Deși consider că a făcut foarte multe greșeli și că nu a folosit funcția prezidențială așa cum ar fi trebuit s-o folosească, o să votez cu Iohannis. Trec și peste faptul că refuză să meargă la o dezbatere cu doamna Dăncilă. Cu toate astea, eu aleg să-mi aduc aminte de lucrurile bune. Eu aș fi mers la dezbaterea prezidențială doar ca să-i pun Vioricăi Dăncilă o singură întrebare: «Doamna Dăncilă, nu vă deranjează să vă prezentați în turul al doilea drept candidat al PSD în condițiile în care nu stăpâniți bine limba română? Vă pregătiți să ieșiți în lumea largă ca președinte al acestei țări fără să stăpâniți limba țării dumneavoastră? Iar greșelile dumneavoastră sunt o sursă de meme-uri pe internet. Chiar așa?”, a transmis pe Facebook Tudor Chirilă.