Ce mesaje au afișat 1.500 de persoane la protestele PNL din țară

Ce mesaje au afișat 1.500 de persoane la protestele PNL din țară
Publicat: 12/06/2015, 13:02

La Arad, aproximativ 200 de persoane participă la mitingul organizat de PNL în fața Prefecturii, ocupând o parte din șosea, astfel că Poliția Locală a amplasat garduri metalice pentru protecția participanților la acțiune.

Aceștia au vuvuzele și fluiere, scandează împotriva premierului Victor Ponta și a Guvernului și au pancarte cu mesaje precum: „Victoraș, să ne lași”, „Ponta Ș-o-va lua”, „Jos dottore și plagiatore”, „Jos Ponta”, „Jos infractorul”.

La acțiune participă și câțiva primari PNL din județ și consilieri municipali din Arad.

Manifestanții spun că vor sta în fața Prefecturii până în jurul orei 14.00, până când este autorizat protestul, care este supravegheat de jandarmi și polițiști.

La Constanța, peste 200 de persoane, membri ai PNL și simpatizanți ai acestui partid, s-au adunat în fața Prefecturii pentru a participa la protestul față de premierul Victor Ponta.

Oamenii au venit cu pancarte cu mesaje împotriva premierului, căruia i-au cerut demisia, au scandat împotriva Guvernului și a PSD. Printre mesaje se numără „Victoraș, ești un laș”, „Jos dottore și plagiatore” și „Ponta Ș-o-va lua”.

La manifestație au participat și consilieri locali și județeni ai PNL, majoritatea proveniți din fostul PDL.

Organizatorii au adus un scaun de birou pe care era așezată o păpușă din cârpe, legată de spătar, iar pe scaun era un afiș pe care scria „Un scaun prea mare pentru un premier prea mic”.

Protestul era autorizat să se desfășoare până la ora 14.00, însă o parte dintre participanți au început să plece.

La Cluj-Napoca, peste 100 de liberali protestează în fața Prefecturii, cerând demisia premierului Victor Ponta și susținând moțiunea de cenzură care se dezbate în Parlament.

Participanții la protest s-au adunat, în jurul orei 11.00, în fața Prefecturii Cluj, având pancarte cu mesaje precum „Noi vom vota, Ponta va pleca”, „Victoraș să ne lași”, „PSD + corupție = Guvern”, „Ponta a furat și se vrea scăpat” sau „Premier urmărit penal, rușinea Europei”.

Totodată, ei scandează „Moțiunea trece, Ponta trebuie să plece”, „Jos Ponta”, „Ponta, demisia”, „Afară, afară, cu PSD din țară” și „Premier penal, marș la tribunal”.

Copreședintele PNL Cluj-Napoca Dan Tarcea a declarat că Guvernul nu face nimic pentru a respecta dorința poporului legată de votul prin corespondență.

„Cerem respectarea votului din străinătate, pentru că Guvernul Ponta este indolent și nu face nimic pentru a respecta dorința poporului. Susținem moțiunea de cenzură și votul prin corespondență. Dorim ca un Guvern penal să nu mai fie în fruntea țării și mai dorim ca un premier care este urmărit penal să nu mai fie în fruntea Executivului”, a spus Tarcea.

Protestul PNL de la Cluj-Napoca este autorizat să se desfășoare până la ora 13.00.

La Deva, peste 250 de liberali s-au adunat în fața Prefecturii Hunedoara, unde scandează „Demisia”.

Pe pancartele protestatarilor hunedoreni apare mesajul: „Jos Guvernul”, ei având aprobare până la ora 14.00.

La Galați, peste o sută de persoane s-au adunat în fața Prefecturii, pentru a participa la mitingul organizat de PNL pentru susținerea moțiunii de cenzură.

Manifestanții cer demisia premierului Victor Ponta și au pancarte cu mesaje precum „Ponta Ș-o-va lua”, „Ponta a furat și se vrea scăpat”, „Plagiator și i-e frică de popor”, „Votul nu e o lozincă, este forța noastră”.

„Principalul motiv al protestului este obiectul moțiunii, protestăm pentru ca diaspora să poată vota. Am intrat din nou în prim-planul comunității internaționale, avem un prim-ministru care are probleme cu justiția, nu știu dacă e vinovat sau nu, dar trebuie să dea dreptul justiției de a verifica dacă concluziile la care a ajuns sunt adevărate. Ne face de rușine în întreaga țară și în întreaga Europă”, a spus copreședintele organizației municipale a PNL Galați Nicușor Ciumacenco.

Aproximativ jumătate dintre participanți poartă tricouri cu însemnele PMP, flutură steaguri tricolore și fac zgomot cu vuvuzele.

Liderul organizației județene PMP Galați, Cătălin Cristache, a declarat că s-a aliat cu reprezentanții PNL doar pentru protestul de vineri.

Protestul de la Galați era autorizat să se desfășoare până la ora 14.00, însă s-a încheiat după ora 12.00.

La Iași, aproximativ 20 de persoane s-au adunat, de la ora 10.00, în fața Prefecturii, mobilizate de PNL pentru a cere demisia premierului Victor Ponta și pentru a susține moțiunea de cenzură.

Ieșenii au strigat mai multe lozinci, printre care „Jos, Ponta!”, „Zicem de la Iași, Ponta să ne lași!”, „Demisia!”, și au avut pancarte cu mesaje împotriva Guvernului și a premierului: „Premier urmărit penal, rușinea Europei”, „Fă, Diasporă, ai chef să votezi? Eu, Ponta, zic că nu!”, „Victoraș, să ne lași”, „Ponta a furat și se vrea scăpat”, „Ponta, vei afla ce-nseamnă diaspora”.

Deputatul Costel Alexe, copreședinte al filialei județene Iași a PNL, afirma, înaintea începerii protestului, că acțiunea are o componentă civică și solicita PSD Iași să nu apeleze la „diversiuni”.

La Ploiești, peste 300 de membri și simpatizanți ai PNL s-au adunat, începând cu ora 11.00, în centrul municipiului, în fața sediului Palatului Administrativ, pentru a participa la mitingul organizat de PNL în timpul dezbaterii moțiunii de cenzură.

Protestatarii au adus cu ei bannere pe care scrie „Ponta a furat și se vrea scăpat”, „PSD+corupție =guvern”, „Plagiator, ți-e frică de popor”, „Noi vom vota, Ponta va pleca”, „Victore, ia-l pe Viorel și du-te”.

Participanții la protest scandează „Jos Ponta”, „Demisia”, „Ponta nu uita, va veni și ziua ta”, „Premier penal, marș la tribunal”, „A mințit poporul, Ponta infractorul” și „Victore, lasă-ne”.

Protestul de la Ploiești este autorizat să se desfășoare până la ora 14.00.

Parlamentul dezbate, vineri, de la ora 10.00, prima moțiune de cenzură împotriva Guvernului Ponta inițiată după câștigare alegerilor prezidențiale de către Klaus Iohannis, dar inițiatorii, liberalii, nu îi dau prea mari șanse de reușită.

La Timișoara s-au adunat aproximativ 150 de liberali, care cer demisia premierului Victor Ponta.

Protestatarii se află în fața Palatului Administrativ din Timișoara, care găzduiește Prefectura Timiș și Consiliul Județean Timiș, și poartă pancarte cu mesaje precum „Ponta= sfidare până la capăt”, „Ponta și-o va lua” și „Ponta penal, marș la tribunal”.

Totodată, protestatarii scandează „Nu vrem țară de rahat cu ministru plagiat”, „Jos Ponta”, „Ponta nu uita, diaspora nu-i a ta” și „Jos Guvernul”.

Protestul de la Timișoara a început la ora 11.00 și este autorizat până la ora 14.00.

La Vaslui, peste 150 de membri PNL au protestat, în Piața Civică, pentru susținerea moțiunii de cenzură depuse în Parlamentul României.

Oamenii au scandat „Demisia” și „Jos Guvernul” și au afișat mai multe bannere prin care solicitau plecarea lui Victor Ponta din fruntea Guvernului: „Jos Ponta!”, „Jos Guvernul păgubos condus de un mincinos!”, „Ponta și-o va lua, Ponta, justiția te vrea!”, „Ponta, ne-ai mințit, Ponta, meriți pedepsit”.

Mitingul, autorizat de Primăria Vaslui, s-a desfășurat timp de o oră, sub supravegherea jandarmilor.

Mitinguri pentru susținerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Ponta au loc, vineri, în mai multe orașe din țară, unde sunt pichetate sediile prefecturilor.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un tsunami uriaș s-ar putea produce în Marea Mediterană până în 2030. Experții au avertizat...
Celebrul Ureche a tăvălit-o pe jurnalistă! Scandal într-un club din București! Au intervenit bodyguarzii, a...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
TOP 20 sexy vedete care au arătat tot! S-au încurcat în…pantalonașii buclucași!
Până la ce vârstă ar trebui să trăiești pentru a te bucura de întreaga contribuție...
Tânăr bătut și băgat cu forța în portbagaj de cinci rude. Agresorii au altă variantă...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Meteorologii ANM au emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 8 iulie. Ce temperaturi vom...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Ce este Noul Front Popular, alianţa dintre socialişti, ecologişti şi comunişti ce a câştigat alegerile...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
Doar șoferii cu permis de conducere CATEGORIA B au dreptul. Sunt obligați să depună un...
Xonia, victima testelor mincinoase ale Poliției. Falsul pozitiv la DrugTest i-a răvășit viața
Grasu XXL, în lacrimi pe scena de la Neversea 2024. Artistul a reușit cu greu...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu...
Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Ciclistul Julien Bernard, amendat după ce s-a oprit să-și sărute soția în timpul Turului Franței
×