Ce pedeapsă a primit colonelul din Vaslui care a primit șpagă cocoși, alcool și bani
Tribunalul Militar Iași l-a condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru trafic de influență pe șeful Biroului de Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Vaslui, Paul Boghiu, pe motiv că, pentru a angaja o persoană în cadrul Armatei, a primit foloase necuvenite constând în bani și produse alimentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.
De asemenea, magistrații au decis ca Boghiu să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității în cadrul Primăriei Vaslui sau la Direcția de Asistență Socială Vaslui.
Hotărârea instanței nu este definitivă.
În luna martie, șeful Biroului de Informare Recrutare din cadrul CMJ Vaslui, colonelul Paul Boghiu, a fost trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, după ce ar fi primit 500 de euro, precum și doi cocoși, o sticlă de rachiu și un bidon cu vin, pentru a ajuta o persoană să se angajeze în Armată.
Potrivit rechizitoriului DNA, colonelul Paul Boghiu a primit de la persoana care, ulterior, l-a denunțat, suma de 500 de euro și produse alimentare, adică 20 de litri de vin, doi litri de rachiu și doi cocoși, pentru a-i ajuta fiul să fie angajat în Armată.
Fapta de corupție s-ar fi consumat în luna martie 2014, după ce ofițerul ar fi pretins cu o lună înainte aceste bunuri necuvenite.
„Îndeplinind funcția de șef Birou Informare Recrutare din cadrul Centrului Militar Județean (CMJ) Vaslui, Paul Boghiu a pretins și ulterior a primit de la o persoană, denunțător în cauză, suma de 500 de euro și produse alimentare, căreia i-a promis că, în schimbul unei plăți nedeterminate, îi va ajuta fiul să fie angajat ca soldat-gradat profesionist în Armată. Astfel, inculpatul a lăsat să se creadă că are influență asupra membrilor comisiei de selecție, formată din cadre militare, și că i-ar putea determina pe aceștia să îndeplinească un act contrar îndatoririlor lor de serviciu”, se arăta în rechizitoriu.
În cauză, procurorul a beneficiat de sprijinul Serviciului Român de Informații, dosarul fiind trimis în judecată la Tribunalul Militar Iași, având în vedere calitatea sa de ofițer activ în Armata Română.