Ce pensie are Nina Iliescu, fosta doamnă a României. Soția lui Ion Iliescu încaseaza o sumă incredibilă

Publicat: 18 02. 2020, 08:40
Actualizat: 07 04. 2021, 03:44

Dacă unii se întreabă ce pensii și indemnizații primește fostul președinte Ion Iliescu, pus sub acuzare pentru crime împotriva umanității, aflați că Nina Iliescu, soția ex-demnitarului, nu câștigă o sumă fabuloasă.

Nina Iliescu, soția fostului președinte Ion Iliescu, are o pensie modestă, scrie evz.ro. Aceasta a fost inginer de profesie și încasează 2.143 lei în fiecare lună.

„Intervin foarte rar în spațiul public. Discreția a fost alegerea mea. Dacă fac asta acum, este pentru că mă simt obligată cu o explicație colegilor mei de muncă, atâția câți mai sunt în viață.

Nu, pensia mea nu a crescut ca în povești, ci s-a mărit, conform legii, în ultimii zece ani, până la o sumă lunară care depășește cu puțin 2000 de lei. Colegii mei n-au a se minuna”, a menționat soția lui Iliescu pe blogul fostului președinte.

Nina Iliescu a evitat mereu aparițiile în public, alegând discreția, atât în perioada celor trei mandate ale lui Ion Iliescu de președinte al țării, cât și pe parcursul vieții și activității ei profesionale.