CNA a analizat, joi, o solicitare a Patriarhiei Române de prelungire cu nouă ani a licenței Radio Trinitas din Sibiu, care ar fi urmat să expire pe 9 octombrie.
Stația din Sibiu face parte din rețeaua națională a Radio Trinitas. Totodată, programul difuzat este același la toate stațiile din rețea.
„Radio Trinitas este un radio religios, dar care are o bogată componentă culturală și socială”, a declarat Teodor Gradinaciuc, directorul de programe al Radio Trinitas, în ședința CNA de joi.
El a precizat că Radio Trinitas difuzează programe 24 de ore pe zi. „Într-o zi avem 18 emisiuni, 15 rubrici și sunt 25-26 de voci care intră pe post”, a mai spus Teodor Gradinaciuc.
În legătură cu frecvența de la Sibiu, Teodor Gradinaciuc a explicat că, pentru promovarea pe care a făcut-o Festivalului Internațional de Teatru din 2014, Radio Trinitas a fost premiat de organizatorii evenimentului. „Am primit o diplomă din partea lor, care atestă preocupările noastre în domeniul culturii”, a afirmat Gradinaciuc.
CNA a decis să prelungească licența Radio Trinitas din Sibiu cu unanimitatea voturilor membrilor prezenți la ședința de joi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Radu Herjeu, Dorina Rusu și Răsvan Popescu).
Conform site-ului propriu, Radio Trinitas a fost înființat în anul 1996, la Iași, la inițiativa Patriarhului Daniel, pe atunci Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.
Din 27 octombrie 2007, Radio Trinitas face parte din Centrul de Presă Basilica al Patriarhiei Române.
Studioul de la București al Radio Trinitas a fost inaugurat pe 27 octombrie 2007, odată cu lansarea Trinitas TV, televiziunea Patriarhiei Române.
Radio Trinitas se adresează tuturor categoriilor de ascultători. Postul transmite, în direct, liturghia și vecernia, emisiuni religioase, culturale, științifice, muzicale, sociale și informative. Emisiunile se realizează în studioul central de la București și în studiourile locale de la Iași, Sibiu și Craiova.
În prezent, Radio Trinitas emite pe 51 de frecvențe terestre, acoperind peste 85% din teritoriul României, la care se adaugă o frecvență prin satelit pentru Europa.