Ce s-a întâmplat cu restaurantul hotelului unde peste 40 de oameni s-au îmbolnăvit de Revelion
Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, restaurantul hotelului din Sibiu unde 43 de persoane s-au îmbolnăvit în noaptea de Revelion a fost închis temporar.
„Agentul economic a primit din partea Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Sibiu ordonanța de suspendare temporară a activității și i s-a aplicat o amendă contravențională în cuantumul sumei de 4.000 lei pentru nerespectarea regulilor de igienă alimentară”, se arată în comunicat.
Sursa citată precizează că „reprezentanții instituțiilor abilitate pentru verificarea împrejurărilor în care s-a produs îmbolnăvirea au prelevat probe alimentare din materiile prime utilizate și din mâncarea gătită, care urmează să fie comunicate după finalizarea buletinelor de analiză”.
Reprezentanții ISU Sibiu mai spun că alte trei persoane dintre cele 30 cărora li s-au acordat îngrijiri medicale la fața locului, dar au refuzat transportul la spital, au ajuns în cele din urmă la Unitatea Primiri Urgențe a Spitalului Județean Sibiu după ce starea li s-a agravat.
Autoritățile nu au stabilit încă de la ce s-au îmbolnăvit turiștii, majoritatea din București, dar, din cele relatate de aceștia, se pare că nu este vorba despre ceea ce au consumat la masa de Revelion, ci de la produsele servite în data de 31 decembrie la masa de prânz.
În urma controlului, s-au găsit și alte nereguli la agentul economic respectiv, printre care și faptul că opt dintre persoanele găsite la lucru în blocul alimentar nu aveau carnetele de sănătate obligatorii.
De asemenea, se pare că ouăle găsite în bucătărie erau expirate, dar se așteaptă rezultatele anchetei și ale buletinelor de analiză pentru a se lua toate măsurile împotriva restaurantului respectiv.
În noaptea de Revelion, peste 40 de persoane cazate la o unitate hotelieră din municipiul Sibiu au acuzat simptome ale unei toxiinfecții alimentare și au avut nevoie de îngrijirile medicilor, 13 dintre acestea, între care doi copii, fiind transportate la spitale din oraș.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, Bianca Săbău, declara că, în total, 43 de persoane de la o unitate hotelieră din municipiul Sibiu au acuzat simptome ale unei toxiinfecții alimentare, după ce, inițial, zece persoane au avut nevoie de îngrijirile medicilor. De asemenea, alte 30 de persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului, dar au refuzat transportul la spital.