Ce se întâmplă cu elevii care trebuie să învețe conform scenariului roșu, dar n-au conexiune la Internet? Într-o localitate din Iași, copiii vor primi cursurile prin poștă

Publicat: 11 09. 2020, 08:46
Actualizat: 06 04. 2021, 16:03
Cine beneficiază de amnistia fiscală / FOTO - Arhiva Gândul

Scenariul roșu, care presupune că elevii nu vor participa fizic la cursuri, acestea desfășurându-se în online, este valabil pentru mai mult de 100 de școli din România. Cu toate acestea, există elevi care nu au semnal sau acces la internet. În aceste situații poştaşul le va duce elevilor cursurile în plic. În Suhurlui, Galaţi elevii se vor putea uita la televizor la cursurile înregistrate. 

Mii de copii nu vor merge luni la școală, pentru că situația epidemiologică din localitate nu le permite acest lucru. Totuși, unii dintre ei nu au nici acces la online.

Într-o localitate din Galați cursurile vor fi difuzate le TV

În Bivolari, în judeţul Iaşi, la elevii care nu au semnal se va duce poştaşul, o dată pe săptămână, cu un plic plin de cursuri. Iar în Suhurlui, în Galaţi, materia pentru prima săptămână de şcoală a fost comprimată şi înregistrată şi va fi difuzată la televizor.

„Materia care luni ar fi trebuit să îi fie prezentată în cursul săptămânii 14-21 va fi comprimată într-o oră, o oră şi ceva, prezentată de către un profesor la televizor”, a declarat Onuţ Atansiu, inspector şcolar general, ISJ Galaţi, pentru Mediafax.

Până acum 125 de școli au anunțat că vor susține cursuri conform scenariului roșu. Dintre acestea, 24 sunt din București. 

„Sunt 43 de localități anunțate deja de către Direcția de Sănătate Publică în care se vor desfășura cursurile în sistem online. Este un raport preliminar. 6.116 unități de învățământ în care se aplică scenariul verde, 2.711 – scenariul galben”, a precizat ministrul Educației.

Configurația celor trei scenarii

Cele trei scenarii au următoarea configurație:
Scenariul 1: participarea zilnică (față-n față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
Scenariul 2: participarea zilnică (față-n față)) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.