Semințele de floarea soarelui sunt populare în rândul românilor, mai ales pe timpul verii. Totuși, dacă le consumi în cantități mari nu sunt benefice organismului. Iată de ce.
Puține persoane știu ce efecte toxice poate avea consumul de semințe de floarea soarelui în exces.
Dacă obișnuiești să mănânci des semințe, află că poate fi dăunător pentru dantura ta și chiar te poți alege cu fisuri sau carii. Din cauza presiunii constante pe dinți, smalțul se subțiază și se poate crăpa.
Cel mai potrivit este să nu abuzezi de semințe și să le consumi cel mult de două ori pe săptămână, și desigur, să fie neprăjite și decojite.
Totuși, modalitatea preferată a românilor de preparare a acestora este să fie prăjite în ulei încins și presărate cu multă sare.
Înainte să repeți obiceiul, află că prăjirea semințelor face ca ele să devină toxice, deoarece uleiurile din compoziție dezvolta compuși cancerigeni la temperaturi mari.
Consumul de semințelor de floarea soarelui prăjite duce la creșterea hipertensiunii si, implicit, la apariția problemelor sistemului cardiovascular.
De asemenea, s-a demonstrat si ca un consum regulat de semințe de floarea soarelui prăjite cu sare creșțe riscul apariției de cancer la colon, potrivit Kanald.
Mineralele din semințele de floarea-soarelui, cum sunt calciul, fosforul, magneziul, contribuie la sănătatea oaselor și ajută la întărirea sistemului imunitar.
De asemenea, o gustare cu semințe de floarea soarelui crește nivelul de energie, potrivit ZiarulRomânesc.