Căpitanul Răzvan-Aurel Moldovan avea 29 de ani, fiind originar din Alba Iulia.
Răzvan Moldovan a absolvit Colegiul Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia în promoția 2005.
Foștii dascăli ai tânărului au numai cuvinte de laudă despre acesta și spun că era unul dintre cei cu care se mândreau, pentru că a reușit să își urmeze vocația și cariera militară.
„În timpul liceului era un elev foarte serios și implicat, un caracter puternic. Cred că faptul că a urmat Colegiul Militar și apoi a reușit să fie admis la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” din Brașov demonstrează caracterul său puternic, dedicarea și seriozitatea în pregătire. Examenul la Academie nu este simplu și implică mult mai multă rigoare și muncă pentru că testele de verificare nu sunt deloc simple”, afirmă unul dintre foștii profesori ai tânărului militar.
În cartierul din municipiul Alba Iulia unde locuiește familia militarului, oamenii vorbesc despre tragedia aviatică de la Stejăriș, iar unii spun că doresc să meargă, duminică, la biserică pentru a se ruga și a aprinde o lumânare pentru Răzvan Moldovan și ceilalți șapte colegi ai săi care și-au pierdut viața în acest accidentul aviatic de vineri, din județul Sibiu.
Vecinii afirmă că părinții tânărului au plecat imediat după aflarea veștii la Sibiu, cel mai probabil pentru a se ocupa de procedurile legale pentru înmormântarea tânărului.
Cunoscuții lui Răzvan sunt șocați și spun că acesta era un tânăr model, respectuos și că iubea cariera militară.
Potrivit acestora, tânărul se căsătorise chiar în vara acestui an.
Elicopterul militar care s-a prăbușit vineri, în jurul orei 10.50, într-o zonă împădurită, în apropiere de Stejăriș, aflată între localitățile Laslea, Mălâncrav și Iacobeni din județul Sibiu, aparținea Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii.
Opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supraviețuitori au preluați de un elicopter SMURD și duși inițial la UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș, de unde au fost transferați la Spitalul de Arși din București.