Prima pagină » Coronavirus » Ce spun medicii despre kit-ul împotriva COVID-19 care circulă pe internet

Ce spun medicii despre kit-ul împotriva COVID-19 care circulă pe internet

Ce spun medicii despre kit-ul împotriva COVID-19 care circulă pe internet
Semnal de alarmă tras de Virgil Musta: Dacă numărul pacienților ATI continuă să crească, medicii vor trebui să aleagă pe cine tratează / Sursă FOTO: Shutterstock

Internetul s-a umplut de mesaje false care prezintă kit-ul COVID-19 pe care oamenii ar trebui să îl aibă în casele lor. Acesta conține și betadină, recomandată pentru gargară. Medicii trag un semnal de alarmă, spunând că aceasta trebuie  folosită numai în anumite condiţii.

Betadina poate cauza arsuri

Potrivit listei care formează kit-ul împotriva COVID pentru acasă, este recomandat să folosim betadină pentru gargară, vitamine, paracetamol şi să avem un cilindru de oxigen.

Medicii recomandă o alimentaţie echilibrată care asigură necesarul de vitamine de care are nevoie organismul uman. Potrivit acestora, suplimentele nu sunt necesare.

Oividiu Ciobotaru, medic internist, spune că betadina poate să cauzeze arsuri dacă este pusă pe piele o perioadă mai lungă de timp.

„Betadina este un produs medical care este destinat să fie folosit de către profesionişti în domeniul sănătăţii. Poate să dea arsuri dacă este pusă pe piele o perioadă mai lungă de timp, pe anumite tipuri de răni, pe mucoase, cu atât mai mult pe mucoasa bucală dacă faci gargară cu ea. Aşa ceva nu este descris medical. Scade încrederea pacienţilor în medici pentru că uite, medicii nu au spus de lucrul ăsta, dar au găsit ei pe undeva pe internet şi astfel pun la îndoială recomandările medicale, spun că ştiu ei mai bine”, a afirmat dr. Ovidiu Ciobotaru, medic internist.

Componența kit-ului împotriva COVID-19– Sursă: Facebook, grupul „Eşti din Neamţ dacă

Paracetamol
Betadina pentru apa de gură şi gargară
Vitamina C şi D3
Complex B
Vapor + capsule pentru abur
Oximetru
Cilindru de oxigen (numai pentru urgenţă)
Exerciţii de respiraţie

Medic român din New York, despre descoperirea unui tratament împotriva coronavirusului: Sperăm să avem un vaccin sigur într-un interval de patru luni-un an

Profesorul român Theo Trandafirescu, medic la Queens Hospital Center din New York spune că deși în mod normal producerea unui vaccin durează circa zece ani, acum speranța specialiștilor din SUA este ca acesta să fie disponibil în 4 luni-un an, în contextul unei curse paralele în plină desfășurare, sponsorizată la nivel guvernamental şi privat.

„Momentan, dispunând de cooperarea sectorului public şi privat şi de infuzia paralelă de capital, sperăm să avem un vaccin sigur într-un interval de patru luni-un an. În mod normal, producţia unui vaccin durează în jur de zece ani. Competiţia paralelă pentru un vaccin este în plin proces şi este sponsorizată la nivel guvernamental şi privat. De exemplu, administraţia americană a lansat Operation Warp Speed (OWS), un parteneriat între Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării, organizaţii şi agenţii private medicale care ar trebui să producă 300 de milioane de vaccinuri până în ianuarie 2021. Această cursă contracronometru poate decide şi următorul preşedinte al Statelor Unite. ”, a declarat medicul român într-un interviu pentru Adevărul.

Radu Cristian ... vezi toate articolele

Citește și