Ce spune presa internațională despre Victor Ponta care „este în concediu medical în timp ce este cercetat pentru corupție”

Ce spune presa internațională despre Victor Ponta care este în concediu medical în timp ce este cercetat pentru corupție
Publicat: 22/06/2015, 16:57
Actualizat: 22/06/2015, 20:39

„Premierul României, aflat în centrul atenției din cauza unei investigații de corupție, și-a luat concediu medical după o operație la genunchi efectuată în Turcia”, comentează agenția Associated Press.

„Criticii au denunțat un act de lașitate al lui Victor Ponta, care se folosește de o problemă medicală de rutină pentru evitarea anchetei. Președintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Ponta, care a supraviețuit unui vot pentru anularea imunității juridice și unei moțiuni de cenzură, să demisioneze. Ponta nu s-a prezentat luni în fața procurorilor anticorupție, care îl suspectează de conflict de interese, complicitate la evaziune fiscală și fals în înscrisuri. Ponta a sugerat că nu va reveni în România timp de trei săptămâni, justificând absența prin faptul că nu și-a luat nicio zi liberă de când a devenit prim-ministru în aprilie 2012”, explică Associated Press.

La rândul său, agenția Reuters relatează că premierul Victor Ponta a cedat temporar atribuțiile de premier, din cauza unor probleme de tip medical, în timp ce este investigat pentru corupție. „Parlamentul României a blocat solicitarea procurorilor de a-l investiga pe premierul Victor Ponta pentru conflict de interese în calitatea de prim-ministru. Ponta a respins apelurile de a-și prezenta demisia”, scrie agenția Reuters, notând că, duminică, Ponta a anunțat că nu va putea să își exercite atribuțiile în următoarele 28 de zile, dat fiind că se reface după o operație la genunchi efectuat în Turcia.

„Criză în România: Premierul Victor Ponta face o pauză din rațiuni de sănătate”, scrie Agenția France Presse. „Premierul român Victor Ponta, cercetat pentru complicitate la evaziune fiscală și spălare de bani, a anunțat duminică cedarea temporară a funcției numărului doi din conducerea Guvernului, din motive de sănătate. Șeful Guvernului român, aflat de o săptămână în Turcia unde a suferit o intervenție chirurgicală la un genunchi, i-a trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis privind desemnarea viceprim-ministrului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar (…)”, explică AFP, potrivit site-ului LesNewseco.fr.

„Problemele lui Victor Ponta cu justiția au generat o criză politică în România, una dintre cele mai sărace țări din cadrul Uniunii Europene”, subliniază AFP.

Și agenția de știri bulgară Novinite.com comentează absența lui Victor Ponta într-un material intitulat „Premierul României se retrage temporar invocând motive de sănătate”.

„Premierul Victor Ponta a anunțat retragerea temporară din funcție din cauze medicale. (…) În luna mai, procurorii au lansat o anchetă în cazul lui Ponta pentru suspiciuni de evaziune fiscală și spălare de bani în perioada 2007-2011 (când nu era premier), precum și pentru conflict de interese, în 2012 (…). Victor Ponta a refuzat să demisioneze, în pofida apelurilor președintelui Klaus Iohannis”, amintește Novinite.com.

Duminică, premierul Victor Ponta, urmărit penal pentru trei infracțiuni, a anunțat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar își va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să îi încredințeze vicepremierului Oprea atribuțiile de prim-ministru în acest interval.

Premierul a lăsat să se înțeleagă că nu va reveni în țară mai devreme de trei săptămâni, spunând că știe sigur că nu va putea merge normal în acest interval, iar el dorește ca, atunci când se întoarce la București, să meargă să lucreze la birou. „Eu vreau ca, atunci când vin în țară, să vin și la birou, că doar nu o să stau acasă, în vârful patului, și…vin la birou, vin la treabă. Cu siguranță mai repede de trei săptămâni nu pot să merg normal, asta știu sigur. Deci, în această perioadă o să mă hotărăsc și o să decid exact cum pot – așa cum o fi, cu cârje, fără cârje – să îmi văd de treabă în mod normal”, a spus Ponta duminică seară, la Antena 3.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri scandaloase în cazul profesoarei de sport care și-a abuzat doi elevi. Cum i-a ademenit...
BAC 2024 | Avem subiectele care au picat la limba maghiară, la proba de azi...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
O fetiță de 3 ani din Constanța a ajuns la spital după ce a mâncat...
Claudia Pătrășcanu, dezvăluiri despre vacanța cu Gabi Bădălău în Paris: 'Am fost cu iubirile mele!'...
DIETA-minune a lui Neti Sandu, pe care o respectă cu sfințenie! Ce SECRETE are la...
Reacţia unui băimărean când a văzut cam cât ar trebui să cheltuiască pe zi la...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
Viktor Orban s-a întâlnit cu Vladimir Putin la Kremlin, în ciuda criticilor din partea liderilor...
Această INVENȚIE de acum 40.000 de ani a SCHIMBAT ISTORIA MODEI pentru totdeauna!
Decizie pentru cei cu buletin de identitate. Statul român va afla absolut totul
Un român, mare vedetă pe Netflix. Este milionar, cunoscut la nivel mondial
Vero Căliman, apariție sexy în costum de baie. Cum arată fosta Fetiță Zurli la plajă....
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Cu cât au crescut cheltuielile cu salariile bugetarilor în primele luni ale acestui an?
×