Ce spune șeful Poliției Române despre polițistul ucis în misiune de către un bărbat urmărit internațional pentru tâlhărie

Publicat: 03/06/2019, 13:10

„Polițistul care a fost ucis putea să dispună de o vestă anti-glonț, probabil că nu îl ajuta. În primul rând, discutăm de organizarea acțiunii. Acțiunea a fost organizată defectuos, o să vă explic de ce și cum la momentul oportun. Astăzi ne concentrăm să-l prindem pe criminal. După care venim și facem o analiză a evenimentelor. După ce analizăm cum s-a intervenit, o să venim cu detalii, dar este important să-l prindem pe criminal astăzi. Polițiștii au pornit pe câmp tocmai în momentul în care criminalul a spart geamul, a alergat și a dispărut într-o lizieră. Polițistul nostru de la Urmăriri l-a urmărit un kilometru, a tras peste 36 de focuri de armă..Erau doi, unul a luat-o într-o direcție, celălalt în altă direcție. Polițistul a acționat corect”, a declarat, luni, Ioan Buda, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Întrebat ce înseamnă mai exact că acțiunea a fost organizată defectuos, șeful Poliției Pomâne a replicat: „Discutăm de organizarea întregii acțiuni de către cei de la Inspectoratul Județean, care aveau informații, trebuiau să intervină și care trebuiau să organizeze în mod corespunzător această acțiune. O să vă dau detalii. Acum ne concentrăm strict pe prinderea criminalului”.

Ioan Buda a spus că sute de polițiști îl caută acum pe ucigaș.

„Avem efective, aproape 300-400 de oameni în zonă, toate structurile ministerului, 250 de polițiști, echipamente performante, scotocim toată zona, avem câteva piste, încercăm să ducem la audieri tot antuajul al acestui infractor deosebit de periculos. Trebuie să reținem că poate fi înarmat, trebuie să acționăm gradual, vor acționa primii cei de la SIAS, apoi polițiștii”, a declarat, luni, Ioan Buda.

Șeful Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) a precizat că, la momentul intervenției, polițiștii nu știau că suspectul este înarmat, menționând că agenții care au acționat aveau echipament de protecție.

„O să discutăm după, ca procedură, de ce au fost trimiși doar patru polițiști, polițiști de la urmăriri, este un compartiment, au fost bine echipați, au fost prezenți în zonă, probabil că trebuiau să fie și alte măsuri de supraveghere a zonei respective…O să vi le precizez pe toate. Există armament performant în dotarea Poliției și există și acele pistoale vechi de care discutăm astăzi. Ei, dotarea polițiștilor cu armament și cu veste va fi făcută tot așa gradual, începând de la cei care sunt în structurile operative de intervenții și până la toți. Au fost dotați cu aceste echipamente cei care au acționat, binențeles că cei care au asigurat zona trebuiau să fie asigurați și ei. Polițiștii de la ordine publică au în dotare și ei aceste veste, trebuie să înțelegem că există astăzi un contract pentru achiziționarea a peste 35.000 de veste, s-au achiziționat anul trecut în jur de 3.500, achiziția continuă. Nu discutăm doar de veste, ci și de alte echipamente”, a completat Ioan Buda.

Un polițist în vârstă de 43 ani, de la Postul de Poliție Recaș, a fost împușcat mortal, în misiune, de un fugar, respectiv Marcel Ionel Lepa, de 47 de ani, din orașul Lugoj, care era dat în urmărire internațională pentru tâlhărie.

Până la ora transmiterii știrii, bărbatul nu a fost prins.

Conform oamenilor legii, polițiștii din cadrul IPJ Timiș se aflau în căutarea bărbatului dat în urmărire internațională. Aceștia l-au depistat pe suspect într-o casă din localitatea Izvin. Polițiștii, unii îmbrăcați în civil, au înconjurat imobilul, iar suspectul a sărit pe un geam, moment în care a dat față în față cu polițistul pe care l-a împușcat. Acesta ar fi fost atins de două gloanțe în zona pieptului și a gâtului, iar echipajul medical sosit la fața locului a încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. Ulterior, ceilalți colegi ai polițistului au pornit în căutarea suspectului, iar bărbatul a intrat într-o curte din localitate, de unde a încercat să fure o mașină. Nu a reușit, pentru că un polițist l-a ajuns din urmă și a tras mai multe focuri de armă asupra suspectului, reușind să-l rănească în zona umărului. Bărbatul a reușit însă să fugă.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
A murit cea mai frumoasă actriță. Marea doamnă s-a stins. Toți o știau din telenovele
Cel mai șocant film horror din istorie. E cea mai profitabilă producție
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor