Ce sumă de bani au confiscat comisarii Gărzii Financiare după ce au controlat „unele dintre cele mai cunoscute cluburi de noapte din București”

Publicat: 22 10. 2012, 20:31
Actualizat: 02 02. 2019, 06:32

Garda Financiară a efectuat, sâmbătă noaptea, controale inopinate în cinci cluburi din zonele Kisselef și Piața Muncii, confiscând dintr-un local suma de 250.000 de lei, aflată în gestiune fără a fi declarată, și suspendând activitatea altor două, pentru trei luni, deoarece nu emiteau bon fiscal.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 35 comisari au efectuat o serie de controale inopinate în „unele dintre cele mai cunoscute cluburi de noapte din București”, potrivit unui comunicat al Gărzii Financiare.

În urma abaterilor constatate, inclusiv încălcarea prevederilor legale referitoare la obligativitatea utilizării caselor de marcat electronice fiscale, comisarii au dispus aplicarea de amenzi contravenționale în cuantum total de 65.000 lei, confiscarea sumei totale de 250.000 lei și suspendarea activității a două societăți comerciale.

„Atât în urma rezultatelor analizelor de risc specifice, cât și a sesizărilor primite, comisarii Gărzii Financiare efectuează continuu acțiuni de verificare inopinată. De asemenea, sunt realizate activități de verificare încrucișată și monitorizare permanentă a tuturor achizițiilor intracomunitare în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale”, a declarat comisarul general al Gărzii Financiare, Felicia Pop.