Cea mai scăzută temperatură din acest sezon, înregistrată în această dimineață, la Miercurea Ciuc

Publicat: 16 11. 2012, 12:12
Actualizat: 29 03. 2019, 15:44

Cea mai scăzută temperatură din acest sezon a fost înregistrată, vineri dimineață, la Miercurea Ciuc, unde mercurul din termometre a coborât până la minus 10 grade Celsius, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Meteorologul de serviciu de la stația Miercurea Ciuc, Lajos Krisztina, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că temperatura minimă, de minus 10 grade Celsius, a fost înregistrată în jurul orei 7.30 și că este cea mai scăzută valoare termică din țară consemnată în această toamnă.

Temperaturile au scăzut și în celelalte localități ale județului Harghita, minimele înregistrate vineri fiind de minus 8,5 grade Celsius la Joseni, minus 8 grade la Toplița, minus 4 grade la Odorheiu Secuiesc și minus 3,4 grade la stația meteo de pe Vârful Bucin.

Meteorologii spun că vremea se va menține rece în următorul interval, cu minime similare și sâmbătă dimineață, cu cer senin peste zi și fără condiții de precipitații.

Minima absolută a lunii noiembrie în județul Harghita, de minus 27,5 grade Celsius, s-a înregistrat în anul 1993, la Miercurea Ciuc, în timp ce maxima absolută, de 22 de grade Celsius, a fost consemnată de meteorologii din aceeași localitate în 2004.