Jurnalista Feri Predescu a fost reclamată de Radu Mazăre, fost primar al Constanței, pentru mai multe afirmații făcute la o emisiune televizată din august 2006. Astfel, în urma unor incidente care au avut loc în Mamaia, în care un hotel deținut de o firmă a fostului primar fusese incendiat, Feri Predescu a spus că municipiul Constanța e împărțit între „oamenii lui Mazăre și oamenii care sunt împotriva lui Mazăre”, conform APADOR-CH.
Ulterior, Radu Mazăre a cerut instanței obligarea jurnalistei la prezentarea unor scuze publice și la plata de daune în valoare de 200.000 RON. Acțiunea i-a fost respinsă ca neîntemeiată de Judecătoria Constanța, în octombrie 2007, dar fostul edil a făcut apel, iar Tribunalul Constanța a condamnat-o pe Feri Predescu să-i prezinte scuze lui Mazăre, prin intermediul unei scrisori publice, să publice decizia respectivă pe cheltuiala sa într-un ziar de largă circulație din Constanța și într-unul central, dar și să-i plătească daune morale în valoare de 50.000 RON și cheltuieli de judecată în valoare de 7.197 RON.
Decizia Tribunalului a fost menținută și de Curtea de Apel, iar jurnalista a plătit integral toate dispozițiile instanței, arată APADOR-CH, într-un comunicat de presă postat pe site-ul instituției.
În mai 2009, Feri Predescu a sesizat Curtea Europeană a Drepturilor Omului, motivând că i-a fost încălcat dreptul la liberă exprimare, respectiv articolul 10 din Convenție.
„Pentru acoperirea daunelor, familia sa a fost nevoită să facă un credit bancar, pe care îl va termina de achitat abia în 2018, și care în final, prin dobânzi, aproape a dublat suma la care a obligat-o instanța. Suma plătită primarului – 58.197 RON – a fost oricum o amendă excesivă în contextul în care salariul minim brut pe economie în 2008 a fost de 500 de RON, iar cel mediu brut de 1.550 RON, deci reprezinta 116,4 salarii minime brute sau 37,5 salarii medii brute”, se mai arată în comunicatul de presă.
CEDO a constatat însă, prin decizia publicată marți, că România a încălcat articolul 10 din Convenție, în cazul Predescu, și a obligat statul român să-i plătească jurnalistei 14.000 de euro daune materiale și 4.500 de euro ca prejudiciu moral, mai arată APADOR-CH.