Cei cinci elevi – patru dintre ei cu vârste de 16 ani și unul de 17 ani – au fost arestați preventiv, în 17 ianuarie, pentru viol, lipsire de libertate și violare de domiciliu, alături de aceștia fiind arestat și un tânăr de 23 de ani, cercetat pentru șantaj și favorizarea infractorului.
Magistrații Judecătoriei Constanța au decis, marți, înlocuirea măsurii de arestare preventivă luată în cazul celor șase tineri, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, în baza noilor Coduri penale. Astfel, instanța a decis ca tinerii să fie arestați la domiciliu timp de 30 de zile, respectiv până în 12 martie, inclusiv.
Măsura nu este definitivă, fiind emisă cu drept de contestație în termen de 48 ore de la comunicare, iar până la expirarea acestui termen cei șase tineri vor rămâne în arestul Poliției Județene Constanța.
Cei cinci elevi constănțeni au fost trimiși în judecată, în 29 ianuarie, în stare de arest, fiind acuzați că la sfârșitul anului trecut ar fi violat o fată de 15 ani.
Polițiștii constănțeni au deschis o anchetă, la jumătatea lunii decembrie, după ce părinții fetei de 15 ani, elevă la Liceul Internațional de Informatică din Constanța, au depus o plângere prin care reclamau că adolescenta a fost violată de șase colegi de școală, după ce i-a invitat acasă la ea după o petrecere, iar ulterior tinerii au postat pe internet imaginile.
Conform plângerii depuse la Poliție, fapta s-ar fi petrecut după ce adolescenții au fost la o petrecere, iar eleva de 15 ani, fiind singură acasă, și-a invitat câțiva colegi pentru a continua distracția în locuința ei. Patru dintre băieți sunt colegi cu fata la Liceul Internațional de Informatică, unul este elev la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, iar al șaselea învață la Liceul Teoretic „George Călinescu”.
Ei au consumat alcool, după care câțiva dintre băieții invitați au întreținut relații sexuale cu adolescenta, făcând poze și filmând scenele. Ulterior, ei au postat înregistrările pe o rețea de socializare, mama fetei aflând astfel despre cele întâmplate.
În acest caz s-a autosesizat și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Inspectorul general școlar, Răducu Popescu, preciza că în cazul elevilor Liceului Internațional de Informatică nu se poate interveni, deoarece este vorba despre o instituție privată, dar ceilalți doi elevi au fost mutați disciplinar în alte instituții de învățământ preuniversitar.