„Potrivit ultimelor informații transmise de către Ambasada României la Bruxelles pe baza datelor primite de la autoritățile locale, în acest moment, în spitalele din Belgia se află în continuare internați cei 3 cetățeni români despre care MAE a informat anterior. Aceștia sunt în stare stabilă, fiind monitorizați permanent atât de cadrele medicale, cât și de reprezentanții misiunii diplomatice române și echipa consulară mobilă, trimisă la Bruxelles din Centrala MAE”, potrivit sursei citate.
Totodată, referitor la solicitările de asistență consulară, MAE precizeză că au fost recepționate și soluționate, aproximativ 40 de apeluri telefonice din partea cetățenilor români, prin intermediul Call Center-ului MAE.
Celula de Criză MAE își continuă activitatea fiind în legătură permanentă cu autoritățile belgiene, prin intermediul celor trei misiuni diplomatice române de la Bruxelles și a echipei consulare mobile, în vederea obținerii unor informații suplimentare și monitorizării evoluției situației.
În atentatele din capitala Belgiei care au avut loc marți au fost răniți patru români, printre care și un minor, unul dintre ei fiind însă externat.
Planul inițial: atacarea unui complex nuclear
Teroriștii care au comis atentatele de la Bruxelles, soldate cu 31 de morți, intenționau inițial să atace un complex nuclear, dar și-au schimbat planurile din cauza seriei de arestări de săptămâna trecută, informează ziarul belgian DH, citat de site-ul agenției Reuters.
Procurorii belgieni au confirmat că, în decembrie 2015, frații Khalid și Ibrahim Bakraoui făcuseră filmări în zona unui complex nuclear belgian.
Cei doi frați islamiști s-au aruncat în aer, marți, pe aeroportul Zeventem din Bruxelles și într-o stație de metrou.
Pe fondul riscurilor teroriste, autoritățile belgiene au mobilizat 140 de militari la cele trei centrale nucleare din țară.
Atentatele comise pe 22 martie în orașul belgian Bruxelles s-au soldat cu 31 de morți și 270 de răniți, fiind revendicate de organizația teroristă Stat Islamic.