Zeci de stații meteorologice din țară au înregistrat cele mai ridicate temperaturi minime pentru o dimineață de 29 ianuarie. Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a declarat la Digi24 că „suntem foarte aproape în acest an să intrăm în top trei cele mai călduroase luni ianuarie, dar și secetoase”.
Meteorologii spun că vom avea temperaturile ridicate și la începutul lunii februarie.
„Ținând cont că în ianuarie 2023, am înregistrat o abatere de 5,3°C, în ianuarie 2007, cu 5,2 și în 1994 cu 3,5. Suntem foarte aproape în acest an să intrăm în top trei cele mai călduroase luni ianuarie, dar și secetoase”, a explicat Elena Mateescu.
O răcire bruscă a temperaturii ar putea afecta culturile de toamnă.
„Este o confirmare a faptului că fiecare lună, fiecare anotimp sau an, doboară recordurile înregistrate în anii anteriori și că tendința creșterii temperaturii aerului, fie că vorbim de temperaturi maxime minime zilnice, de temperaturi medii lunare, sezoniere sau anuale, iată că este aceeași, în continuă creștere, ceea ce face ca anotimpul de iarnă în țara noastră să fie caracterizat în special de ierni mai blânde din păcate și cu cantități mai puține de precipitații care poate să afecteze fiecare sector economic”, a explicat directorul ANM.
Și în ziua de 28 ianuarie, 108 stații au înregistrat temperaturi maxime, din totalul de 166.
Meteorologii Accuweather au anunțat că, în București, iarnă autentică va fi abia în martie. La 1 martie, va ploua în București, iar temperatura va fi de 11 grade Celsius. Accuweather anticipează că, în 2 martie, ploaia se va transforma în ninsoare, când temperatura nocturnă va fi de 0 grade. Vom mai avea perioade de ninsoare și în 5 și 6 martie, cu temperaturi negative pe timpul nopții, de -2, respectiv -3 grade Celsius.
CITEȘTE ȘI:
Meteorologii Accuweather anunță că iarna vine abia în martie, în BUCUREȘTI. Câte zile ninge
Meteo 29 ianuarie 2025. Vreme neobișnuită în toate regiunile României: temperaturi de până la 19°C