Prima pagină » Știri » Cel mai ciudat job în România! Câți lei câștigă pe oră un „client misterios” și ce trebuie să facă în supermarket-uri și restaurante

Cel mai ciudat job în România! Câți lei câștigă pe oră un „client misterios” și ce trebuie să facă în supermarket-uri și restaurante

Cel mai ciudat job în România! Câți lei câștigă pe oră un

Deși nu e cel mai auzit lucru, acest job există, iar experiențele trăite în calitate de „client sub acoperire” sunt destul de amuzante. Iată cât câștigă un ”client misterios”.

Deși poate la început multe persoane se angajează pentru suma primită la finalul lunii, acest job ar putea deveni foarte ușor un hobby, păi, hai să vedem de ce!

Andrei Popa este client misterios în Iași de aproximativ 20 de ani. La început, practica această meserie din nevoia de bani, însă acum a devenit mai mult un hobby și o sursă de venit suplimentară.

Serviciul lui stabil este de director de vânzări la o companie din Iași, însă, în paralel, merge la numeroase firme din Iași drept „client sub acoperire“.

În portofoliul acestuia intră majoritatea reprezentanțelor auto din Iași, dar și firme de îmbrăcăminte, încălțăminte, supermarketuri, bănci, benzinării, cafenele, restaurante și firme de bricolaj.

Pentru a te descurca, trebuie să fii foarte comunicativ și interesat să facă o achiziție din magazinul în care evaluează personalul.

Avantaje și dezavantajele acestui job

Vizitele „sub acoperire“ pe care le realizează Andrei Popa au rolul de a evalua serviciile oferite de anumite magazine, dacă angajații respectă regulile procedurile și atribuțiile impuse de angajator.

„Am fost client misterios într-un magazin de haine. Trebuia să cumpăr un tricou. Doamna respectivă nu mi-a prezentat întreaga ofertă din magazin, ba mai mult decât atât, mă obliga să cumpăr unul foarte ieftin pe motiv că celelalte «sunt pentru bogați». M-a făcut să mă simt puțin prost, dar știam că, după o astfel de interacțiune, doamna va fi cel puțin sancționată“, a spus ”clientul misterios”.

Activitatea unui client misterios se desfășoară în baza unui scenariu bine stabilit. Companiile sunt cele ce doresc testarea angajaților pentru a oferi servicii de cea mai bună calitate clienților.

„Am și avantaje de pe urma acestui job. Îmi fac gratis cumpărăturile la anumite magazine“, a mai spus acesta.

Plata se face pe proiect sau pe oră, ceea ce înseamnă că după câteva ore pierdute la un magazin acesta primește în jur de 20 sau 30 de lei.

Cu toate acestea, îi convine. Reușește să strângă în fiecare lună cam 800 de lei, bani cu care plătește o rată și mai face câteva cumpărături.

Vizitele în supermarket îi aduc și avantaje clientului misterios. Andrei declară că, deși urmărește scenariul impus, poate să aleagă ce anume să cumpere, potrivit Bzi.ro.

Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri ... vezi toate articolele