Cel mai mare mit din cinematografia modernă, spulberat. De ce era imposibil ca Leonardo DiCaprio să supraviețuiască pe Titanic

Publicat: 22 04. 2014, 21:35

O parte din fanii peliculei premiată cu 11 Oscaruri în 1998 a susținut că moartea lui Jake, jucat de Leonardo DiCaprio,  a fost „gratuită” în film și că Rose, rolul ei fiind jucat de Kate Winslet,  l-ar fi putut lăsa să se urce cu ea pe placa de lemn plutitoare, scrie ProCinema.

Recent, regizorul James Cameron a dezvăluit ca este conștient de mitul creat de fanii care își doreau ca Jake să supraviețuiască, însă susține că deși era loc pentru două persoane pe bucata de lemn plutitoare, aceasta nu ar fi putut să-i țină la suprafață pe amândoi.

„Nu este o chestiune de spațiu, ci de flotabilitate. Când Jack o pune pe Rose pe scândură vrea și el să se urce, aceasta se scufunda puțin iar el alunecă. Jack nu e un idiot, nu vrea să moară, însă vede că placa poate susține doar o persoană. Așa că decide să rămână în apă, în loc să moară amândoi” a declarat regizorul.

„Chiar dacă placa i-ar fi susținut pe amândoi, aceasta i-ar fi ținut pe jumătate în apă, iar cei doi ar fi murit până la urmă de hipotermie”,  a mai declarat regizorul.