Prima pagină » Știri » Cel mai periculos traficant de droguri din România, reținut de procurorii DIICOT. Lucra mână în mână cu controversatul ofițer antidrog Robert Badea! (DETALII EXCLUSIVE)

Cel mai periculos traficant de droguri din România, reținut de procurorii DIICOT. Lucra mână în mână cu controversatul ofițer antidrog Robert Badea! (DETALII EXCLUSIVE)

Un traficant de droguri și carne vie din București, care ar fi pus la cale mai multe asasinate, a fost ridicat, joi, de polițiștii Direcției de Combatere a Crimei Organizate și procurorii DIICOT. Traficantul, care acționa ca un adevărat șef de mafie napoletană, nu ezita să comande eliminarea tuturor celor care îi stăteau în cale. Odată cu acesta au fost ridicate alte 13 persoane, între care și comisarul șef Robert Badea, ofițer în cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate. Potrivit DIICOT, la audieri a ajuns și șeful secției de box a CS Dinamo București, comisarul șef Napoleon Bonaparte Gheorghe. 

Procurorii  și polițiștii au descins, joi, la 30 de adrese din București și a județele Ilfov, Vaslui și Brașov, în contextul unei acțiuni care a vizat destructurarea uneia dintre cele mai periculoase grupări de crimă organizată din țară. Potrivit unor surse judiciare, „creierul” grupării era Cristian Marian Bejan, un personaj necunoscut publicului larg dar cu un nume foarte rezonant în lumea interlopă românească.

Conform DIICOT, grupul coordonat de acest Bejan este suspectat de ”tentative de omor calificat, cămătărie, evaziune fiscală, spălare de bani, trafic de influență, cumpărare de influență, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, favorizarea făptuitorului, influențarea declarațiilor, efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, distrugere, proxenetism, sustragerea ori distrugerea de probe ori înscrisuri și șantaj”.

Anchetatorii au stabilit că, începând cu anul 2012, Bejan s-a apucat de proxenetism la nivel internațional, iar femeile care lucrau pentru acesta au ajuns în bordelurile și pe străzile din Elveția, Italia, Franța, Germania, Marea Britanie și Spania. Acesta ar fi fost ajutat, la început, de doi oameni de încredere care trimiteau în România banii încasați de prostituate, prin intermediul unui serviciu de transfer rapid. Pentru ca numele lui Cristian Marian Bejan să rămână „în umbră”, banii erau trimiși, întotdeauna, doar pe numele unor persoane apropiate acestuia.

Banii respectivi au fost apoi folosiți pentru achiziționarea unor case, mașini de lux dar și pentru creditarea unor firme.

Încă de la început, Cristian Marian Bejan a căutat să demonstreze că este un lider care joacă dur și care nu acceptă niciun fel de concurență. Așa a ajuns interlopul român să comande primul asasinat probat de anchetatorii români.

Traficantul a încercat să-și ucidă toată concurența

Era anul 2012, când, pe teritoriul Elveției, oamenii său au întâmpinat unele necazuri din partea unei grupări concurente formate din proxeneți albanezi.  Ca urmare, la data de 9 martie, acesta a luat doi oameni cu el și a plecat să-l omoare pe șeful albanezilor. Ca în filme, românii și-au urmărit rivalul, în trafic, până în momentul în care acesta a ajuns cu mașina  într-o zonă necirculată. Acolo, au acroșat autoturismul condus de albanez, după care l-au bătut cu niște bare metalice și l-au înjunghiat. Cu toate că a fost grav rănit, bărbatul a reușit să supraviețuiască.

Anchetatorii DIICOT au stabilit că Bejan s-a apucat de traficul de droguri începând cu anul 2015, când a început să-și distribuie marfa în cluburile păzite de foști sportivi de performanță, care lucrau aici ca agenți de pază.

În acest context, spun surse apropiate anchetei, Bejan l-ar fi cunoscut pe ofițerul BCCO Robert Badea, care, după ce, inițial, ar fi lucrat sub acoperire dar care, între timp, devenise prieten și complice cu cei pe care ar fi trebuit să-i trimită după gratii.
În aceste cluburi, suspectul a realizat adevărate „zone libere” în care se desfășurau activități de trafic de droguri, cu sprijinul majorității liderilor lumii interlope din România”, se arată într-un comunicat emis de DIICOT – Structura centrală.

Tot în 2015, Bejan ar fi pus la cale o a doua încercare de asasinat. A fost vorba despre liderul unui grup de așa-ziși bodyguarzi, care ofereau servicii de pază în cluburile de noapte și care făceau concurență oamenilor agreați de el, printre care se afla și Badea. Nici acest atac nu s-a soldat cu moartea victimei, însă Bejan a reușit să-și impună oamenii și implicit să-și lărgească piața de desfacere pentru drogurile comercializate de el.

Ulterior comiterii acestei infracțiuni de tentativă la omor, paza cluburilor din București a fost preluată de o altă grupare din care face parte și suspectul Badea Robert Cristian, comisar de poliție în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Antidrog la data comiterii faptelor, cu care suspectul a inițiat o relație de colaborare”, a anunțat DIICOT.

Bejan era partener de afaceri cu ofițerul antidrog Robert Badea

Pentru a spăla banii proveniți din vânzarea de droguri, Bejan s-ar fi asociat chiar cu Bejan s-ar fi asociat chiar cu polițistul Robert Badea și a deschis două case de pariuri sportive administrate chiar de către ofițerul BCCO.

În plus, polițistul îi acorda și ,,consiliere juridică” atunci când acesta sau alți oameni de-ai lui erau implicați în comiterea unor infracțiuni.

În urma cercetărilor, s-a mai stabilit și faptul că, începând cu anul 2016, gruparea de crimă organizată s-a apucat și de cămătărie. Banii erau împrumutați prin intermediul unei firme neautorizate pentru a realiza acțiuni de creditare, însă, pentru împrumuturi, Bejan lucra și cu oamenii clanului Rinu, implicați, la rândul lor, în asasinarea liderului interlop Emi Pian, care le făcea concurență.

În aprilie 2019, Cristian Marian Bejan a comandat a treia crimă. Era vorba despre un alt interlop care îl bătuse pe unul dintre oamenii săi de bază. Astfel, la data de 13 aprilie 2019, pe raza județului Vrancea, oamenii săi au urmărit mașina condusă de victimă, iar pe traseul București – Bârlad au locit autoturismul care a ricoșat în afara drumului. Șoferul a fost scos din mașină după care a fost înjunghiat și lovit cu trei țevi metalice. Ca și în primele două situații, bărbatul atacat a reușit să scape cu viață.

Conform procurorilor antimafia, a urmat și cea de-a patra tentativă de asasinat. Este vorba despre un incident intens mediatizat, care a avut loc, anul acesta, la data de 9 ianuarie. Victima este Marius Alecu, zis Bebino, unul dintre liderii grupării Sportivilor, care făcuse un denunț pe numele lui Bejan, motiv pentru care traficantul de droguri a decis că este necesar să-l reducă la tăcere.

Ca urmare, acesta a ordonat asasinarea lui Bebino și ar fi apelat, pentru comiterea omorului, la oamenii săi din zona Tei Toboc. Pentru că se cunoșteau cu bărbatul care trebuia ucis. aceștia l-au chemat la un grătar, unde l-au tăiat cu săbiile. Aproape sfârtecat și cu două degete lipsă, Bebino a reușit să scape.

După comiterea faptei, Bejan ar fi încercat să-i ascundă pe autori și să distrugă probele, însă, în cele din urmă, oamenii săi s-au predat și au fost arestați preventiv.

A fost ridicat și un comisar șef, angajat al CS Dinamo

În contextul acestei tentative de omor, a fost ridicat, joi, și comisarul șef Napoleon Bonaparte Gheorghe, șeful secției de box a clubului Dinamo București. Acesta este acuzat că ar fi luat de la rudele unuia dintre autori suma de 5.000 de euro, după ce ar fi susținut că are influență asupra unui procuror sau judecător și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să-i dea drumul.

Procurorii au mai arătat că, totodată, în cursul lunii martie 2020, când ne aflam încă la începutul pandemiei de COVID-19, iar pe piață exista o penurie de măști, alcool sanitar sau dezinfectanți, membrii grupării coordonate de Bejan au cumpărat cantități mari de astfel de bunuri după care le-au vândut la prețuri de speculă.

În urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicate sumele de 6.050 Euro, 15.950 lei și 120 lire sterline, bijuterii din aur, o armă letală de foc tip revolver și 5 cartușe, 3 pistoale cu aer comprimat, un pistol cu gaz, mai multe săbii și macete, bâte, 2 spray-uri paralizante, 29 telefoane mobile, 7 laptopuri, o tabletă, 18 cartele SIM, 3 stick-uri de memorie, 3 hard diskuri, aproximativ 3.000 litri substanță biocidă și dezinfectantă, dar și balize GPS și aparatură de bruiaj.

Gruparea condusă de Bejan ar fi folosit aceast tip de aparatură în contextul unor acțiuni de contra-filaj, fapt care a îngreunat mult activitatea polițiștilor.

Citește și