Prima pagină » Știri » Cel mai vechi restaurant din lume, deschis în 1725, afectat de pandemia de Covid-19. Numărul clienților a scăzut dramatic, după redeschidere

Cel mai vechi restaurant din lume, deschis în 1725, afectat de pandemia de Covid-19. Numărul clienților a scăzut dramatic, după redeschidere

Restaurantul Botín din Madrid, Spania, deschis în anul 1725, deţine recordul Guinness pentru cel mai vechi restaurant din lume, dar acum are de suferit de pe urma pandemiei de coronavirus.

Din 600 de clienți, câți servea înainte, acum activitatea s-a restrâns și abia mai are 60 de clienți pe zi. Localul s-a redeschis pe 1 iulie, dar veniturile sunt diminuate simțitor, relatează Mediafax.

Localul este o veche afacere de familie, fiind înfiinţat de bucătarul francez Jan Botin. A oferit mâncare tradiţională spaniolă chiar şi în timpul Războiului Civil Spaniol (1936-1939).

În secolul al XVIII-lea, angajaţii localului găteau doar clienţilor care aduceau mâncarea lor proprie. Pe atunci, prepararea şi vânzarea de mâncăruri era interzisă din cauză că putea afecta alte întreprinderi.

Restaurantul are patru etaje şi a găzduit mai multe generaţii de clienţi. De-a lungul vremii, personaje remarcabile precum Ernest Hemingway şi F. Scott Fitzgerald au mâncat la Restaurantul Botín. De altfel, în romanul „Fiesta”, autorul Hemingway menţionează numele acestui local celebru.

Din fericire, chiar și cu aceste probleme, nu-şi va pierde recordul Guiness din cauza coronavirusului, anunță sursa citată.

Mărturia șocantă a unei tinere infectate cu Covid-19. A lucrat într-un spital din Spania și recunoaște că nu prea purta mască de protecție

Vanessa Martinez, o tânără de 28 de ani din Spania, avea nevoie de mai mulți bani, pentru tratamentul fetiței sale care suferă de Sindromul Down, astfel că a acceptat un job într-un spital din Madrid, unde făcea curățenie.

Doar că, odată cu izbucnirea pandemiei de coronavirus, Vanessa a acceptat să desfășoare și activități de asistență medicală, în contextul lipsei de personal medical, cu toate că riscurile de infectare erau majore, relatează Antena 3.

Totuși, a recunoscut că nu prea purta la masca la serviciu, bazându-se pe faptul că e tânără și nu va fi afectată, însă în scurt timp s-a infectat cu coronavirus și astfel a început coșmarul vieții sale. Starea ei s-a agravat destul de repede, apoi a petrecut 69 de zile în spital.

Țara europeană din care nu se mai impune carantină pentru persoanele care vin din ea în România

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis, luni seară, ca Spania să fie eliminată de pe lista țărilor pentru care se instituie carantina pentru persoanele care sosesc în România.

Potrivit deciziei, se aprobă eliminarea Spaniei de pe lista țărilor pentru care se instituie măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările / zonele de risc epidemiologic ridicat.

Persoanele care vin din Spania urmau să fie carantinate la domiciliu, timp de 14 zile, începând de marți, după ce Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a actualizat lista cu țările din Zona galbenă, unde există un risc epidemiologic ridicat din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19.

FOTO: Facebook.com/RestauranteBotin

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele