Prima pagină » Știri » Cele șapte persoane acuzate de recuperări de bani cu violență și tâlhărie rămân în arest

Cele șapte persoane acuzate de recuperări de bani cu violență și tâlhărie rămân în arest

Cele șapte persoane acuzate de recuperări de bani cu violență și tâlhărie rămân în arest
Cele șapte persoane, printre care și patru cetățeni israelieni, acuzate de recuperări de bani cu violență și tâlhărie rămân încarcerate, după ce instanța supremă le-a respins recursurile împotriva deciziei de arestare preventivă dispusă de Curtea de Apel București.

Cele șapte persoane, printre care și patru cetățeni israelieni, acuzate de recuperări de bani cu violență și tâlhărie rămân încarcerate, după ce instanța supremă le-a respins recursurile împotriva deciziei de arestare preventivă dispusă de Curtea de Apel București.

Patru cetățeni israelieni și trei români, printre care și Mihai Mila, un apropiat al lui Gigi Becali, au fost arestați preventiv în 9 octombrie, de magistrații Curții de Apel București, la solicitarea procurorilor DIICOT, care îi acuză de recuperări de bani cu violență, lipsire de libertate, tâlhărie și șantaj.

Instanța a emis mandate de arestare pentru Simhon Efraim Atzmon, Kastro Charli, Erlich Nehemia, Malka Zosef Shmuel, Mihai Mila, Angela Olteanu și Florin Păun, decizia fiind contestată de aceștia la instanța supremă.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins miercuri, ca nefondate, recursurile formulate de cei șapte inculpați, astfel aceștia vor fi cercetați în continuare în arest preventiv.

Procurorii DIICOT au audiat în 8 octombrie 15 persoane, cetățeni israelieni și români, pe care le-au ridicat în urma unor percheziții la locuințele acestora din București și din localitățile Pantelimon, Voluntari, Măgurele și Roșu din județul Ilfov, precum și la sediul unui cabinet de avocatură. La finalul audierilor au fost reținute șapte dintre cele 15 persoane.

În anchetă a fost vehiculat și numele lui Tolea Ciumac, acesta mergând în 9 octombrie la sediul Poliției Capitalei, pentru a afla detalii despre calitatea sa în acest dosar. Tolea Ciumac s-a prezentat în 15 octombrie și la DIICOT, fiind citat pentru a fi audiat ca martor în acest dosar.

Printre cei care au fost audiați de procurori sunt și medicii esteticieni Iancu Murad și Gad Ofir Renert.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că medicul estetician Iancu Morad ar fi ajuns să fie amenințat de persoanele cărora le-a cerut să recupereze în numele său, de la un alt medic estetician, Gad Ofir Renert, fost colaborator al său, suma de 80.000 de euro, context în care ar fi apelat la un cunoscut din serviciul secret israelian Mossad.

Ancheta procurorilor DIICOT vizează un grup infracțional organizat, constituit din 11 persoane, cetățeni israelieni si români, suspectate de infracțiuni de violență, respectiv lipsire de libertate în mod ilegal, tâlhărie și șantaj.

În 4 iunie, una dintre victime a fost obligată să meargă împreună cu membrii grupării la sediul unui cabinet de avocatură și să semneze un contract de prestări servicii în valoare de 900.000 de euro, în baza căruia l-au pus apoi să le vireze 93.000 de euro, potrivit procurorilor.

În luna august, o persoană a depus o plângere în care a arătat că, după o neînțelegere cu fostul partener de afaceri, a fost contactat de membrii grupării, pe care îi cunoștea și de care îi era frică. Acesta le-a spus anchetatorilor că le-a dat membrilor grupării o mașină, un ceas din aur și bani, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la 100.000 de euro, au precizat sursele citate.

Tot în luna august, un bărbat a reclamat că, în martie, după ce a fost ademenit în locuința unuia dintre membrii grupării sub pretextul reparării unui sistem de supraveghere, a fost bătut și obligat să dea 40.000 de euro, au mai arătat sursele judiciare.

Citește și