Prima pagină » Știri » Centrul de Transfuzie Sanguină Bistriţa a fost închis. Care este motivul

Centrul de Transfuzie Sanguină Bistriţa a fost închis. Care este motivul

Centrul de Transfuzie Sanguină Bistriţa a fost închis. Care este motivul

Centrul de Transfuzie Sanguină (CTS) Bistriţa a fost închis, marți, după ce 11 din totalul de 18 angajaţi au primit rezultate pozitive la testarea pentru COVID-19.

Primele două cazuri de infectare cu noul coronavirus în rândul personalului au apărut săptămâna trecută.

Directorul CTS Bistriţa, Adina Beudean, care la rândul său a fost confirmată cu COVID-19, spune că nu îşi explică multitudinea cazurilor, deoarece măsurile sanitare de protecţie au fost respectate.

Ne-am protejat şase luni şi a dat ‘boom-ul’ în noi. După şase luni în care nu am avut niciun caz, acum suntem majoritatea. Momentan, sunt doi incerţi, 11 sunt infectaţi, patru sunt negativi, iar o doamnă încă nu este testată. Astăzi (marţi n.r.) este închis. Am chemat sâmbătă dezinfecţia, s-a făcut o nebulizare completă, astăzi mai chem o dată, la ora 18,00. Azi am închis, până vedem dacă putem să asigurăm distribuţia de sânge sau nu. Doamna care face distribuţia de sânge este negativă, dar trebuie să ne dea voie Institutul”, a declarat Beudean pentru Agepres.

Prima asistentă medicală care a fost confirmată cu COVID-19 a dezvoltat, în prima fază, o alergie puternică pe piele, dar a continuat să vină trei zile la muncă, nebănuind că este vorba despre COVID-19, a mai spus Adina Beudean. Directorul CTS susţine că, din totalul de 11 angajaţi confirmaţi cu infecţia cu SARS-COV-2, doar trei ar avea simptome.

Numărul deceselor provocate de COVID-19 la nivel global a depăşit un milion

Numărul de oameni din întreaga lume care au murit cu Covid-19 a trecut de un milion, potrivit datelor prezentate marţi de Universitatea Johns Hopkins.

Decesele însumate din SUA, Brazilia şi India reprezintă aproape jumătate din totalul mondial, transmite Mediafax.

Secretarul general al ONU, António Guterres, a numit cifra „ameţitoare”, dar spune că cifra reală este probabil mult mai mare.

„Cu toate acestea, nu trebuie să pierdem din vedere fiecare viaţă individuală. Erau taţi şi mame, soţii şi soţi, fraţi şi surori, prieteni şi colegi”, a spus el într-un mesaj video.

Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția ... vezi toate articolele

Citește și