Prima pagină » Știri » Cercetătorii fac progrese în dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID. Când vor fi vaccinate primele persoane

Cercetătorii fac progrese în dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID. Când vor fi vaccinate primele persoane

Cercetătorii fac progrese în dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID. Când vor fi vaccinate primele persoane
Cercetătorii fac progrese în dezvoltarea vaccinurilor anti-COVID. Când vor fi vaccinate primele persoane / Foto: Pixabay.com

Cercetătorii anunță „progrese bune” în dezvoltarea vaccinurilor împotriva coronavirusului și o parte din acestea au ajuns deja în ultimele faze de testare, a anunțat, miercuri, Organizația Mondială a Sănătății.

OMS se străduiește să asigure o distribuție corectă a vaccinurilor, când acestea vor fi finalizate, deși până atunci este vital să combatem răspândirea coronavirusului, a declarat Mike Ryan, șeful programului de urgență al OMS, potrivit Mediafax.

„Facem progrese bune”, a menționat cercetătorul, în condițiile în care mai multe vaccinuri sunt în prezent în faza trei de testare și niciunul nu a eșuat, din punct de vedere al siguranței sau capacității de a genera un răspuns imun la virusul ucigaș.

Când vor fi vaccinate primele persoane

„Dacă discutăm realist… Vom vedea primele persoane vaccinate în prima parte a anului viitor”, a spus Ryan.

OMS plănuiește să asigure accesul pentru toate țările la vaccinurile anti-COVID.

Pentru Ryan, vaccinurile reprezintă „un bun global, care nu sunt pentru bogați sau pentru săraci, ci pentru toată lumea”.

SUA vor plăti aproape două miliarde de dolari pentru a achiziționa 100 milioane doze dintr-un vaccin COVID-19 dezvoltat de giganții Pfizer Inc și BioNTech, dacă acesta se va dovedi sigur și eficient, au anunțat companiile pharma.

15 companii care dezvoltă potențiale vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 și soluții de tratament pentru pacienții cu COVID-19 în care românii investesc în prezent (EXCLUSIV)

Moderna, Johnson&Johnson, AstraZeneca, Pfizer, BioNTech, Novavax, Sanofi, GSK, Inovio și Merck sunt cele 10 companii care au în dezvoltare potențiale vaccinuri împotriva SARS-CoV-2 și la care investitorii români cumpără acțiuni în această perioadă.

Potrivit precizărilor făcute pentru GÂNDUL.RO de Irina Cristescu, general manager XTB România, pe lângă acestea, cele cinci firme care oferă soluții de tratament pentru pacienții cu COVID-19 sau care au în dezvoltare potențiale medicamente împotriva noului coronavirusului și care au atras atenția investitorilor români sunt Gilead Sciences (Remdesivir), Amgen, Regeneron, GSK și Roche.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele