Ceremonie religioasă la Spitalul Județean Constanța în memoria victimelor accidentului aviatic
La ceremonie au fost prezenți secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, conducerea spitalului, colegi, rude și membri ai familiilor victimelor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
După ce a fost încheiată ceremonia religioasă, sicriele, purtate pe brațe de către angajați ai SMURD și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost transportate în patru camioane, urmând să plece către localitățile unde cele patru victime ale accidentului aviatic vor fi înmormântate.
Sicriele cu trupurile neînsuflețite ale celor patru victime – medicul Laura Vizireanu, asistenta Camelia Harton, pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu și copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel – au fost aduse de la morgă, marți la prânz, și depuse la capela Spitalului Județean din Constanța, unde membri ai familiilor și zeci de colegi au mers să le aducă un ultim omagiu.
Marți după-amiază, sicriele cu trupurile neînsuflețite sunt transportate spre localitățile natale ale victimelor, repectiv Buzău, în cazul pilotului Corneliu Cătuneanu, Mioveni – copilotul Ginel Crăcănel, Brăila – medicul Laura Vizireanu și Năvodari – Camelia Harton.
Pilotul elicopterului SMURD care luni după-amiază s-a prăbușit în lacul Siutghiol, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, avea 47 de ani, era căsătorit și avea o fată studentă. El era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 10 ani și absolvise Școala Militară în urmă cu 23 de ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135.
Copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, avea 42 ani, era căsătorit și avea un copil minor. Copilotul avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe elicopter de tip EC 135, era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de șapte ani și absolvise cursurile Școlii Militare în urmă cu 18 ani.
Medicul Laura Vizireanu avea 39 de ani. Ea era mama unui băiețel de nouă ani și fusese căsătorită cu fostul șef al Secției 3 Poliție Constanța, Mircea Vizitiu, care acum conduce Poliția Județeană Brăila.
Asistenta medicală Gabriela Camelia Harton avea 38 de ani și lucra la SMURD din anul 2008. Ea era văduvă de 11 ani și avea o fetiță de 13 ani, iar de curând începuse o nouă relație și era însărcinată.
Luni după-amiază, cei patru transportaseră de la Tulcea la Spitalul Județean Constanța un pacient cu embolie pulmonară, iar în momentul prăbușirii în lacul Siutghiol, în jurul orei 16.10, elicopterul se întorcea de la Aeroporul Kogălniceanu, unde alimentase și se îndrepta spre Tuzla.