Prima pagină » Știri » Cerșetorii români, interziși în Elveția! „Au devenit o pacoste. Veneau ca muștele”

Cerșetorii români, interziși în Elveția! „Au devenit o pacoste. Veneau ca muștele”

Cerșetorii români, interziși în Elveția! „Au devenit o pacoste. Veneau ca muștele”

Autoritățile municipale din orașul elvețian Basel au interzis din nou cerșetoria, după ce urba a fost luată „cu asalt” de cerșetori, cei mai mulți români.

Nu au trecut nici doi ani de când Basel a ridicat interdicția pentru cerșetoria și orașul a fost invadat de zeci de cerșetori, scrie SRF, citat de Libertatea.ro.

Pe străzile orașului au fost identificați peste 50 de cerșetori, majoritatea români, „o pacoste intolerabilă”, după cum a spus consilierul Pascal Messerli.

„Au venit ca muștele…”

„Cetățenii sunt hărțuiți prin oraș”, a spus un alt consilier liberal, Rene Hafliger, care cere măsuri drastice împotriva cerșetorilor.

„Au asediat la propriu oraşul, veneau ca muştele, iar unii au devenit violenți”, a precizat un alt coleg al lui Hafliger.

Nu toți consilierii sunt de acord cu măsura restrictivă. Michelle Lachenmeier, consilier din partea Alianței Verde, merge până la a spune că „cerșitul este singura modalitate de a obține bani” pentru unii oameni.

48 de consilieri au votat pentru interzicerea cerșetoriei, în timp ce 45 de voturi au fost „împotrivă”.

Potrivit sursei citate, hotărârea nu intră imediat în vigoare, ci așteaptă undă verde de la Guvernul regional, care va lua o decizie finală în termen de trei luni.

SOCIAL. Primarul din Baia Mare le declară război cerșetorilor. Vânătoare sub pretextul menținerii sănătății publice

Municipalitatea din Baia Mare le declară război cerșetorilor. Aceștia vor fi identificați, ridicați de oamenii legii și duși toți în centrele sociale. Măsura are legătură cu pericolul răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Primarul Cătălin Cherecheș afirmă că se teme de o posibilă răspândire a coronavirusului de către cerșetorii din oraș. Într-o postare pe Facebook, edilul din Baia Mare dezvăluie ce acțiuni au întreprins angajații Primăriei.

„Colegii mei sunt zi de zi pe teren, merg în toate zonele cunoscute ca fiind circulate de către persoane care apelează la mila publică. Cine cerşeşte, este identificat şi dus la centrul social pentru a nu fi un pericol pentru sănătatea publică, un pericol în plus pentru răspândirea bolii Covid-19”, a menţionat Cătălin Cherecheş.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele