Cetățean german, prins când încerca să iasă din România cu un AUDI de 50.000 de euro dat în urmărire

Publicat: 20 08. 2024, 15:27

Un cetăţean german s-a ales cu dosar penal după ce a vrut să iasă din România cu un autoturism de lux care era dat în urmărire în țara de origine. Autoritățile din Germania aveau plasată mașina pe lista celor care trebuie confiscate.

Incidentul s-a petrecut la punctul de frontieră Giurgiu.

Mașina avea numere de Germania

Neamțul a încercat să treacă pe la vama Giurgiu cu un Audi de 50.000 de euro.

„În Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un cetăţean german, în vârstă de 32 de ani, care se afla la volanul unui autoturism de lux, marca Audi, cu număr specific de Germania.

Cu ocazia verificărilor suplimentare, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au constatat faptul că autoturismul se află în atenţia autorităţilor germane, figurând în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare”, se arată într-un comunicat de presă transmis marţi de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu.

Potrivit sursei citate, la verificări, şoferul a spus că nu avea habar despre istoricul autoturismului și că acesta ar fi parte dintr-un litigiu.

Totuși, polițiștii români au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la infracţiunea de furt. În acest caz, autoturismul a fost indisponibilizat de către poliţiştii de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.

CITEȘTE ȘI:

Metodă nouă de ÎNȘELĂCIUNE în numele Poliției Române. Feriți-vă dacă primiți așa ceva! Impactul asupra victimelor este DEVASTATOR

Avertismentul Poliției Române cu privire la un nou tip de ÎNȘELĂCIUNE. Cetățenii riscă să le fie furați banii din conturi