Cetățean turc depistat în timp ce încerca să treacă granița prin canalul colector

Publicat: 15 02. 2012, 11:42
Actualizat: 11 07. 2012, 19:36
Un cetățean turc este cercetat penal pentru tetativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, după ce a fost găsit, joi seara, de polițiștii de frontieră bihoreni, încercând să treacă granița în Ungaria printr-un canal colector, el având destinația finală Franța, unde se află familia sa.

Un cetățean turc este cercetat penal pentru tetativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, după ce a fost găsit, joi seara, de polițiștii de frontieră bihoreni, încercând să treacă granița în Ungaria printr-un canal colector, el având destinația finală Franța, unde se află familia sa. Din primele cercetări, polițiștii au constatat că Fahrettin A. a intrat legal în România cu pașaportul personal, prin PTF Aeroport Henri Coandă, în data de 31 decembrie 2007.

Cetățeanul turc le-a spus polițiștilor că, ajuns în România, la București a fost așteptat de un alt conațional, a cărui identitate nu o cunoaște, care i-a înmânat un bilet cu destinația Budapesta, cu care s-a deplasat până în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Curtici. Bărbatul le-a mai spus polițiștilor că, în condițiile în care nu avea viză Schengen, ca să poată intra în Ungaria, iar polițiștii arădeni nu i-au permis ieșirea din România, prin intermediul unui conațional din Istambul a fost contactat un alt cetățean turc, care l-a transportat din Curtici până la circa 500 de metri de PTF Borș.

Bărbatului i-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, a declarat subcomisarul de poliție Mircea Chiorean, purtătorul de cuvânt al DPF Oradea.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro