CFR CLUJ ÎN GRUPELE LIGII CAMPIONILOR 2012-2013. Cum arată „grupa morții” și de ce ar fi bine să vină REAL MADRID, BARCELONA sau MANCHESTER CITY la Cluj

Publicat: 30 08. 2012, 15:19
Actualizat: 30 07. 2014, 15:40

CFR CLUJ s-a calificat în GRUPELE LIGII CAMPIONILOR 2012-2013, după ce i-a eliminat pe FC BASEL, scor 2-1 în Elveția și 1-0 la Cluj.

Diseară, de la ora 19, are loc TRAGEREA LA SORȚI a GRUPELOR LIGII CAMPIONILOR 2012-2013, care va fi transmisă LIVE TEXT de gândul. CFR CLUJ se află în urna a patra, ceea ce înseamnă că va întâlni trei formații mai bine clasate decât ea.

Iată componența celor patru urne valorice:

URNA 1: Chelsea, Barcelona, Manchester United, Bayern Munchen, Real Madrid, Arsenal, Porto, AC Milan.

URNA 2: Valencia, Benfica, Șahtior, Zenit St. Petersburg, Schalke 04, Manchester City, Sporting Braga, Dinamo Kiev.

URNA 3: Olympiakos, Ajax, Anderlecht, Juventus, Spartak Moscova, PSG, Lille, Galatasaray.

URNA 4: Celtic Glasgow, Borussia Dortmund, BATE Borisov, Dinamo Zagreb, CFR CLUJ, Malaga, Montpellier, FC Nordsjaelland.

Dacă are un ghinion teribil, CFR poate nimeri într-o „grupă a morții„, alături de Real Madrid/Barcelona, Manchester City și Juventus/PSG.

Dacă are noroc, CFR poate ajunge într-o grupă accesibilă, cu Porto, Dinamo Kiev și Galatasaray/Spartak Moscova, care arată mai degrabă a grupă de Europa League.

O altă variantă care ar putea fi preferată de CFR CLUJ este să „prindă” cele mai tari echipe din primele două urne valorice și cea mai slabă din urna trei. O astfel de combinație ar fi: Real Madrid/Barcelona, Manchester City și Galatasaray/Spartak Moscova.

Acest lucru i-ar aduce CFR-ului și vânzări din bilete, deoarece lumea s-ar înghesui să vadă numele mari din grupă, dar și o șansă mare pentru locul 3. Real Madrid/Barcelona și Manchester City ar urma să câștige toate meciurile cu adversarele lor, iar calificarea CFR-ului în primăvara Europa League ar fi la mâna lor, dacă vor bate pe dublă manșă echipa din urna 3. Practic, într-o astfel de combinație, CFR poate să meargă în primăvara Europa League și cu numai 2 puncte, din două egaluri cu echipa de pe locul 3.