Cheltuielile de personal vor fi plafonate la toate instituțiile, exceptând sănătatea și educația

Publicat: 12 12. 2012, 12:56
Actualizat: 27 03. 2019, 16:17

Cheltuielile de personal vor fi plafonate anul viitor la toate instituțiile bugetare, incluzând Președinția, Parlamentul, Curtea Constituțională și Curtea de Conturi, exceptate fiind sănătatea și educația, prioritatea Guvernului fiind reîntregirea salariilor, a anunțat premierul Victor Ponta.

„Vă spun de pe acum că nu crește niciun buget la cheltuieli de personal, mai puțin, sigur, dacă este vorba de sănătate, situații speciale sau ceea ce avem de plătit la educație. La celelalte instituții, începând cu structurile centrale, Parlament, Președinție, Curți Constituționale, de Conturi, nu. Ne ținem de cuvânt și dăm mărirea salariilor sau, mai bine zis, reîntregirea salariilor, dar nu începem să dăm drumul la toate baierile pungii că o să rămânem cu ea goală pe la jumătatea anului”, a spus Ponta miniștrilor, în ședința de guvern.

Luni, Ponta a declarat că, prin proiectul de buget pentru anul viitor, Parlamentul va avea același buget ca în acest an chiar dacă numărul de parlamentari a crescut în urma alegerilor de la 470 la 580 persoane, iar Președinția va avea, ca și Guvernul, un buget mai mic pentru cheltuieli de protocol.