Chiarini: România are o problemă cu fondurile structurale

Publicat: 15 02. 2012, 11:39
Actualizat: 05 03. 2012, 13:44
Șeful Delegației Comisiei Europene în România, ambasadorul Donato Chiarini, a declarat, sâmbătă, la Satu Mare, că România are o problemă cu fondurile structurale considerându-le ca pe monstrul din Lockness, "am auzit despre el, dar nu știm cum arată".


Șeful Delegației Comisiei Europene în România, ambasadorul Donato Chiarini, a declarat, sâmbătă, la Satu Mare, că România are o problemă cu fondurile structurale considerându-le ca pe monstrul din Lockness, "am auzit despre el, dar nu știm cum arată", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"România are o problemă cu fondurile structurale. E ca și cum ai vorbi de monstrul din Lockness, am auzit despre el, dar nu știm cum arată. Fondurile structurale nu sunt milă, nu sunt caritate, ele au menirea de a echilibra diferențele din interiorul Uniunii Europene, de a asigura o creștere echilibrată. Fondurile structurale sunt o mare pârghie care fac țara să crească, dezvoltând infrastructura și rezolvând problemele de mediu", a declarat, sâmbătă, Donato Chiarini, în cadrul ședinței Consiliului Județean Satu Mare.

Acesta a precizat că, potrivit datelor pe care le are de la ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Locuințelor, Laszlo Borbely, din cele 11.000 de localități din România doar 7.000 au rețele de apă potabilă.

"Este un imens efort pe care trebuie să îl faceți și aici ar trebui folosite fondurile structurale. Discuția privind incapacitatea României de a atrage fonduri structurale este inutilă. Dacă nu testați, nu aflați", a precizat Chiarini.

Acesta a mai arătat că România a reușit, în ultimul moment, să scape de clauza de salvgardare pe agricultură, precizând că există similarități cu Italia.

"Și noi așteptăm până în ultimul moment să îndreptăm lucrurile. Ne place adrenalina, sau ruleta rusească", a conchis ambasadorul european.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro