Chiriașul RA-APPS Mircea Geoană care plătește lunar 3.200 de euro: Nu am bani cu nemiluita să îmi cumpăr casă

Publicat: 16 01. 2013, 18:50
Actualizat: 03 09. 2019, 09:33

Senatorul Mircea Geoană, unul dintre chiriașii RA-APPS aflat pe lista publicată astăzi de Guvern, declară că vrea să plece cât mai curând din casa pe care o ocupă.

„Cât am fost președintele Camerei Deputaților, legea îmi permitea să locuiesc (într-o casă RA-APPS n.r.). Nu a fost niciun privilegiu, am plătit chirie ca toți ceilalți”, a declarat senatorul PSD Mircea Geoană.

Geoană afirmă că a avut un contract cu o firmă pentru construirea unei locuințe proprii, dar firma în cauză a dat faliment. „Nu a fost nicio clipă vorba de vreun privilegiu pe care să-l fii obținut (…) Vreau să plec cât mai curând din casa pe care o ocup acum”, a mai spus el.

Referitor la chiria de 3.200 de euro pe care o plătește pentru casa RA-APPS, fostul președinte al Camerei Deputaților afirmă că nu are „bani cu nemiluita, cum au alții”, pentru a se muta repede într-o locuință cumpărată. „Nu m-am mișcat (în găsirea unei alte locuințe n.r.) din cauza resurselor modeste pe care le am”, a explicat el.

Guvernul a dat publicității astăzi lista chiriașilor RA-APPS pe care se regăsesc 285 de persoane.

Familia lui Mircea Geoană are opt camere în casa din Cucu Starostescu, în total 246,34 de metri pătrați, pentru care chiria a fost stabilită la 3.195,79 de euro.